Overig

Jong Koninklijke HFC mist in finale het heilige vuur

Er is helaas geen nieuwe pagina geschreven in het al rijke boek met geschiedenis van de Koninklijke HFC. Jong HFC kon gister op eigen veld de titel van het algeheel landskampioenschap niet prolongeren. De ploeg liet niet het gebruikelijke niveau zien en zag Westlandia 2 er met de schaal vandoor gaan.

De wedstrijd ontbrandde al snel. Jeroen de Bruin verzorgde een uitstekende assist op Vince de Kwant die op zijn beurt de bal via de onderkant van de lat binnen knalde. Een droomstart voor de thuisploeg dat daarna rustig doorging met kansen creëren.

Halverwege de eerste helft greep Roy Castien de hoofdrol met een inzet van achter zijn standbeen na een voorzet van Mike Guliker. Kort daarna zag hij een schitterende poging van de punt van het strafschopgebied net mislukken. Westlandia-doelman Stijn van Beek tikte de bal over de lat.

Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Pelle de Waard kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand in het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Noppes niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Marc du Chatenier bleef kalm en schoot beheerst binnen. Westlandia kon tot op dat moment enkel gevaar stichten middels lange ballen.

Jong HFC - Voetbal in Haarlem
Teleurstelling bij spelers van Jong HFC na afloop.

De bezoekers kwamen twee minuten later zelfs op voorsprong. Desley Bransen brak door op rechts en verschalkte HFC-doelman Bram Verhage. De thuisploeg moest het op jacht naar de gelijkmaker. Die viel pas in de slotseconde van de eerste helft. Roy Castien kon van dichtbij scoren na uitstekend voorbereidend werk van Ilias Bronkhorst.

In de rust greep HFC-trainer Jeroen Kroes in. Dylan van den Boogaard en Othman Lechkar moesten de ploeg voorzien van de nodige felheid. Dat hielp in eerste instantie niet, want Westlandia kwam weer op voorsprong. Miquel van Dijk schoot na een uur spelen de bal in de verre hoek voorbij Verhage: 2-3.

Een kwartier voor tijd breidde de bezoekers de voorsprong bijna uit. Een schitterende pegel van Marciano Simonis spatte uiteen op de paal. Vlak daarna raakte Marc du Chatenier de paal met een kopbal en ontsnapte HFC aan een ruimere voorsprong. Een kwartier voor tijd kwam HFC plots toch op 3-3. Mike Guliker miste de eerste kans, maar schoot daarna raak.

Vlak voor tijd leek Mike Guliker de winnende treffer te maken, echter werd de goal gemakkelijk afgekeurd. Robin Eindhoven won een duel reglementair, echter dacht de arbiter daar anders over. De daaropvolgende tegenstoot aan de andere kant was wel raak. Miquel van Dijk kon alleen op Bram Verhage aflopen en gaf keurig af op Desley Brandsen. De aanvaller bleef rustig en rondde af. Korte tijd later volgde het laatste fluitsignaal.

Jong HFC heeft de algehele landstitel dus niet met successie kunnen verdedigen en daarmee eindigt een enorme succesvolle periode. Volgend seizoen zijn er veel nieuwe gezichten te zien. Veel spelers van het huidige elftal vertrekken of zijn volgend seizoen te zien in het nieuwe zaterdagelftal van de Haarlemmers.