Voetbal in Haarlem

In een wedstrijd met twee gezichten speelde IJmuiden zich veilig

mei 26, 2024

Op het kunstgras speelde IJmuiden tegen Castricum. IJmuiden moest een punt halen om aan de nacompetitie voorhandhaving/degradatie te ontkomen. Castricum was al zeker voor de nacompetitie voor promotie.

IJmuiden ging op weg naar de voorsprong maar na een paar minuten kreeg Castricum daarvoor een grote mogelijkheid. Melle Hooning gaat in de zestienmeter alleen op keeper Danny Does af die een voorsprong voor de bezoekers kon voorkomen. Justin Balm kon IJmuiden op voorsprong brengen maar zijn schot ging naast. Na 10 minuten speelde Arben Westmaas ter hoogte van de middellijn de bal in de voeten van Joris Peijs die er vandoor ging en van afstand de te ver voor zijn goal staande Danny Does met een boogbal verschalkte, 0-1.

IJmuiden ging op zoek naar de gelijkmaker met Justin Balm, Floyd Hille en Mathijs Veldman maar in de zestienmeter werden zij opgewacht door 10 spelers van Castricum. Castricum was erg gevaarlijk in de omschakeling waaruit zij de nodige mogelijkheden en kansen creëerden via Melle Hooning, Joris Peijs en Justin van der Schaaf. Floyd Hille maande na 30 minuten zijn team tot meer druk op de tegenstander. IJmuiden leek uitgeraasd en het werd onzorgvuldig en leek gemakzuchtig. Vlak voor rust was er een kans voor Mika Dekker maar er zat te weinig overtuiging in zijn schot.

De donderspeech van Kelley Meijboom, die zijn laatste competitiewedstrijd voor de ploeg stond, bleek effect te hebben. Castricum werd onder druk gezet. Daan Heinemeijer schoot over maar na 5 minuten kopte de rand 16 meter geheel vrijstaande Jeffrey Prinsse uit een corner van Daan Heinemeijer de gelijkmaker achter de verbouwereerde keeper Lars Beukers. De winst leek binnen toen Mika Dekker in kon schieten maar met een geweldige redding kon Lars Beukers dit nog voorkomen. Stan Eefting verspeelde in de verdediging de bal aan zijn tegenstander die alleen op Danny Does kon afgaan. Met gevaar voor eigen leven voorkwam hij de achterstand. De teams leken zich te verzoenen met een gelijkspel maar vlak voor tijd schoot Daan Heinemeijer van 30 meter de bal in de kruising, 2-1.

Met deze overwinning sloot IJmuiden de competitie af met 31 punten uit 22 wedstrijden. En een 6e plaats op de ranglijst.

Trainer/coach Kelley Meijboom, zijn contract bij IJmuiden werd niet verlengd, haalde met zijn team 20 punten uit 11 wedstrijden. Zijn 3 voorgangers deze competitie haalde 11 punten uit 11 wedstrijden. Na afloop maakte hij bekend volgend seizoen trainer/coach van Velsen zo. 2, wat uitkomt in de hoofdklasse, te worden.