Voetbal in Haarlem

Ik ben niet zo van ‘alle tijd’

jan 27, 2024

‘’Doe nou eens rustig joh, je had alle tijd.’’ Dat riep de driftig mee coachende DSK-grensrechter naar keeper Roy Blok. ‘’Ik ben niet zo van ‘alle tijd’. Weg is weg’’, was zijn no-nonsense antwoord.

Zonder al te veel franje verdedigde Blok het Haarlemse doel. Hij moest op die manier slechts één keer capituleren en dat leverde meteen een magere 0-1 overwinning op voor zaterdag vijfdeklasser Spaarnwoude, dat daardoor wat afstand neemt van de onderste regionen. Tegen DSK kroonde Bas Monhemius zich tot matchwinner in de sportieve wedstrijd.

‘’Hopelijk valt het vandaag eens een keertje in óns voordeel uit’’, verzuchtte DSK-trainer Dennis Otte. ‘’We verliezen steeds met één doelpuntje verschil.’’ Behalve deze week tegen Terrasvogels toen een blamerende 8-1 op het scorebord stond. ‘’We hadden net een ‘trainingskamp’ van vijf dagen achter de rug. Met het nodige bier als sportdrank. Dat was een incident’’, verklaarde Otte. Halverwege het seizoen nam hij de trainers-honneurs over van Johan Peper. Die begreep niet zo goed hoe het er in Parkwijk aan toe gaat en besloot al snel de handdoek in de ring te gooien. Aan Otte om DSK weer aan de praat te krijgen.

Bij Spaarnwoude, waar trainer Rocco de Vos wegens ziekte vervangen werd door Eloy Schmitz, zagen ze de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. ‘’4-3-3, Joey Hoogeboom die weer beschikbaar is voor het eerste, we gaan er voor’’, was Schmitz optimistisch.

Kansen kreeg de thuisploeg in de vermakelijke eerste helft wel. Vooral Ayoub Abziz kwam vaak in kansrijke positie. Maar tot drie keer toe lukte het de snelle aanvaller niet om het net te vinden. Spaarnwoude was voor rust een stuk beter zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Een poging van Joost Fokke eindigde naast de goal terwijl een afstandsschot van Stephan Clarenburg maar net over het doel verdween. Toen stond het wel al 0-1. Uit een corner klutste de bal voor de voeten van Bas Monhemius die halfhoog binnenwerkte. Joost Fokke had nog voor rust de 0-2 kunnen maken maar zijn inzet werd met gevaar voor eigen leven geblokt door een dappere DSK-verdediger.

In de tweede helft was de inzet bij beide ploegen even hartverwarmend, maar daalde het niveau desondanks. Toch creëerde DSK nog de nodige kansen: Eerst was het Jan Koekenbier die tot twee maal toe stuitte op Spaarnwoude-goalie Maup Kors. De rebound van Giovanni Otte eindigde op de lat. In de daaropvolgende Spaarnwoude-counter stuitte Clarenburg op de DSK-doelman.

Er ontstond meer ruimte voor de gasten, maar zelfs ondanks het inbrengen van good-old Joey Hogeboom weigerden de gasten daar gebruik van te maken.  Terwijl ze toch kansen genoeg kregen. Daar putte DSK weer moed uit. De invallers Kevin Collignon en Mohamed El Kanddousi waren dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet. In de allerlaatste seconde van de veel te lange blessuretijd had Hoogeboom de 0-2 nog kunnen maken. Gelukkig voor DSK schoot hij naast.

Dus is er nog werk aan de winkel voor Dennis Otte. ‘’Maar als je ziet hoe de jonge jongens het vandaag oppakken, dat geeft vertrouwen voor de toekomst’’, blikte hij vooruit op het volgende seizoen. Want voorlopig staat DSK in deze jaargang onderaan.

Dus heerste er opluchting bij Spaarnwoude. ‘’We hadden er meer moeten maken. Na rust waren we alleen maar bezig met tegenhouden, terwijl er alle ruimte was om de tweede goal te maken’’, analyseerde Schmitz. ‘’Maar het belangrijkste: de drie punten zijn binnen.’’

Tekst en foto: Marcel Akerboom