Zaterdag 3e klasse A

IJmuiden op de weg terug

Na een moeizame competitiestart moest vorige week United/DAVO haar meerdere erkennen in IJmuiden en gisteren was het daarvoor de beurt aan ADO ’20.

Trainer/coach Edward Eefting van IJmuiden miste vandaag zijn collega Robin Ernest (ziek), Floyd Hille en Patrick Dam (beide geblesseerd), Kay Brouwer (geschorst) en Tom Hoogendijk (ziek). Wesley Heeres had eerder deze week besloten te stoppen met voetballen door problemen met zijn knie.

Op het kunstgras op sportpark de Vlotter in Heemskerk tastten beide ploegen elkaar de eerste vijftien minuten af waarna IJmuiden de wedstrijd naar zich toe trok. Dat resulteerde na twintig minuten in de 0-1 voorsprong. Mathijs Veldman trok na een pass van Justin Balm de zestienmeter in en passeerde keeper Koen Burger in de verre hoek. In de 28e minuut dacht de thuisploeg op gelijke hoogte te komen nadat Justin Balm de bal raakte en die achter keeper Max Wester in het net zag verdwijnen. Scheidsrechter Juninck had daarvoor echter een buitenspelsituatie geconstateerd en annuleerde de treffer. ADO ’20 kon slecht omgaan met deze beslissing en Mick Fatels, die even later uit frustratie een overtreding maakte, kreeg een gele kaart.

Na rust probeerde ADO ’20 terug in de wedstrijd te komen. Maar het kon niet echt offensief gaan voetballen omdat IJmuiden veel druk zette en gevaarlijker was in de omschakeling. Daan Gravemaker gaf hiervoor samen met de 18-jarige Arben Westmaas het voorbeeld. Beide teams creëerden enkele mogelijkheden. Met nog vijftien minuten op de klok reageerde Justin Balm goed op een verre uitgooi van Max Wester, liet zijn verdediger zijn hielen zien en scoorde beheerst de 0-2. ADO ’20 ging nu vol voor de aansluitende treffer maar deed dit te laat. IJmuiden kreeg het even moeilijk maar als Gijs Welboren dacht te kunnen scoren vond hij Max Wester op zijn pad. IJmuiden bleef gevaarlijk in de counter en ADO ’20 moest toezien dat de drie punten voor de bezoekers waren.

Een knappe prestatie van het jonge team van IJmuiden en als zij het niveau van gisteren kunnen voortzetten dan zou er nog wat moois kunnen ontstaan.