IJmuiden doet zichzelf te kort

sep 22, 2024
IJmuiden-Voetbal-in-Haarlem

Het vorige seizoen was voor IJmuiden turbulent met vier trainer/coaches. Lang zag het ernaar uit dat er nacompetitie gespeeld zou gaan worden maar door een knappe eindsprint eindigden zij toch nog als zesde.

Ook HCSC had het moeilijk maar wist de nacompetitie ter nauwer nood te ontlopen en eindigde als negende. HCSC gaat met trainer/coach Michel Kakisna voor promotie. Ralph Blom van IJmuiden durft geen doelstelling uit te spreken en kijkt met zijn jeugdige team, gemiddeld 22 jaar, van wedstrijd naar wedstrijd. Op sportpark Schoonenberg stonden de teams in de eerste competitieronde van dit seizoen tegenover elkaar.

Vanaf de aftrap zette de bezoekers de thuisploeg onder druk en die wisten daar na 15 minuten onderuit te komen. HCSC hield het betere van het spel. IJmuiden had weinig tot niets in te brengen en het wachten was op een doelpunt van de bezoekers. Guillermo Gauna bracht zijn team na een kwartier op voorsprong, 0-1. Even was IJmuiden van slag maar een voorzet van Mathijs Veldman vanaf rechts kwam terecht bij de in de zestienmeter geheel vrijstaande Raymond Mutebii. Hij kon de bal niet onder controle krijgen. Even leek het of IJmuiden na 35 minuten met tien man verder moest nadat Mathijs Veldman ontsnapte aan een rode kaart. De aanval van HCSC met Leon Bregman, Dimas Zwart en Patrick Vet bleef gevaarlijk maar wist niet te scoren.

Na rust kwam de thuisploeg fel uit de startblokken en liet het IJmuiden DNA zien. De bezoekers verzuimde de 0-2 te scoren en voor IJmuiden waren er mogelijkheden om te scoren via Mathijs Veldman en Daan Heinemeijer. De HCSC-verdediging gaf echter niets cadeau maar kwam wel onder druk te staan. Beide trainers wisselden volop en IJmuiden werd gevaarlijk. Na 30 minuten in de tweede helft moest HCSC verder met tien man toen Patrick Vet na zijn tweede gele kaart kon gaan douchen. Dit was het sein voor IJmuiden om alles op de aanval te gooien en dat leek zijn vruchten af te werpen maar Raymond Mutebi was tot twee keer toe niet gelukkig in de afwerking.

Gelet op de tweede helft zou IJmuiden een punt hebben verdiend. De coach van HCSC liep het veld af met de woorden dat zij volgende seizoen tweede klasse gaan spelen maar waar hij die pretentie vandaan haalde was voor iedereen een raadsel. Voor zijn collega van IJmuiden is er nog het nodige werk te doen wil zijn team enige rol van betekenis kunnen gaan spelen in deze competitie.

Met dank aan Ap Ras.

Topcopiers -Vriend van ViH

Wil je jouw club, (bedrijfs)logo of eigen naam op onze website (elke minuut op de home-pagina!) en meerdere keren per jaar bij een bericht op onze site? Dat kan! Voor €50,- per seizoen ben jij al Vriend van Voetbal in Haarlem. Ondersteun jij ons? Mail dan naar redactie@voetbalinhaarlem.nl of stuur een berichtje naar Danny (0612075655)