HBC (vr) kent een lastige middag tegen de hekkensluiter

okt 21, 2024
HBC_vrouwen_Voetbal_in_Haarlem

Zondagmiddag stond voor het vrouwenteam van HBC de lastige thuiswedstrijd tegen Kampong op het programma. Ondanks dat Kampong onderaan de ranglijst bungelt was koploper HBC gewaarschuwd. Dat bleek niet voor niets, want het werd een lastige middag.

Ondanks dat HBC na vier duels nog de volle honderd procent score heeft, was het begin van de wedstrijd alles behalve overtuigend. Veel duels werden verloren en HBC begon de wedstrijd tegen de nog puntloze hekkensluiter zonder enige overtuiging. Kansen werden zeker in de openingsfase niet gecreëerd. De eerste kans voor de thuisploeg was pas na een half uur te noteren. Er werd toen een goed schot gelost op het doel van Kampong.

Kort voor de rust zetten de bezoekers een aanval op. De bal werd voorgezet van links, waarna een verdedigster van HBC de bal met de hand verwerkte. Een strafschop was het logische gevolg. De aanvoerster van Kampong legde aan vanaf elf meter en schoot de bal fantastisch in de rechter bovenhoek.

“In de rust hebben wij als trainers geprobeerd om de meiden met meer beleving en vertrouwen het veld weer in te sturen en met succes,” aldus Peter Giesbergen. Het had effect, want HBC won meer duels en creëerde ook meer kansen. Het gelijkmaker liet lang op zich wachten, maar met nog een kwartier te spelen viel die wel. Na een goede voorzet van rechts kwam er een reeks doelpogingen. De vierde keer was het raak, want Daniëlle van Engelen tekende voor de 1-1.

“We brachten wat aanpassingen en wissels toe en gingen vol voor de winst.” Al snel viel de bevrijdende 2-1. Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Daniëlle van engelen. Voor de tweede keer deze middag schoot ze de bal knap binnen. “Met toch de zwaarbevochten winst blijven we koploper in de derde klasse,” sloot Giesbergen af.

Tekst: Martijn Prinsen