Zondag 1e klasse A

HBC nadert met rasse schreden Vierde Divisie

Niemand die er aan twijfelt dat HBC opnieuw een titel op zijn conto gaat schrijven. De vraag is alleen wanneer.

Met negen punten voorsprong en met nog vier duels op de rol kon het zondag al worden beslecht. Zelf winnen van V.V. Assendelft en hopen dat de concurrentie punten zou laten liggen. Vanaf dag 1 in poll position en met wederom heel weinig tegendoelpunten (14 in 22 duels!)

De defensie staat als een huis, mede door de uitstekende fysieke staat van het team. Een ongelooflijke prestatie, de opmars vanuit de vierde klasse, even onderbroken door het Corona-virus. Het kampioen-scenario had al gekund dit weekend maar de KNVB stak daar een stokje voor.

Concurrent AGB kwam dit weekend niet in actie omdat ze dit seizoen bij veel tuchtzaken zijn betrokken maar nog wel een poging doen om de opgelegde strafpunten aan te vechten. Kortom: HBC staat er heel goed voor en moet alleen nog wat geduld betrachten.

Eenrichtingsverkeer

Zondag was het compleet eenrichtingsverkeer richting de goal van Assendelft en het was een wonder dat alleen Man of the Match Bryan Wilderom een gaatje vond na 37 minuten spelen. Weggestoken door Jeroen de Bruijn bleef hij koelbloedig in een 1 op 1 met de keeper en scoorde simpel 1-0. Daarvoor hadden de Heemstedenaren al een tsunami aan kansen onbenut gelaten.

Na rust kwamen de gasten iets beter in de wedstrijd en scoorden al vroeg na een vloeiende aanval met hun eerste schot op doel (!) 1-1. Een paar minuten later een aanval op vijf schijven en de spits van de gasten kwam een teenlengte te kort om Assendelft zelfs op voorsprong te brengen. Het zou echter de wereld op zijn kop zijn geweest. HBC werd vrijwel gelijk wakker, herpakte zich en reeg de kansen wederom aan elkaar.

Het was lang wachten maar pas tien minuten voor tijd profiteerde HBC optimaal van een communicatie fout tussen de laatste man en de sterk spelende keeper. Invaller Sven Wierda kon zodoende de bal simpelweg in een leeg doel werken. Het verzet was definitief gebroken bij de correct acterende gasten en alleen Jeroen de Bruijn vond vlak voor tijd nog een gaatje en zette de 3-1 einduitslag op het scorebord.

‘’Zeg nooit nooit, maar…..’’

Na het laatste fluitsignaal liep Neil van Hooff, hij speelde zijn 200e duel en werd voor het duel gehuldigd, met een kamerbrede glimlach rond zijn kaken van het veld. Neil: ’’AFC ’34 speelt gelijk en wij winnen. Dat is lekker hoor. De titel komt nu wel heel dichtbij. Je moet natuurlijk nooit, nooit zeggen maar we zijn er nu bijna toch? Dit soort potjes zijn verre van gemakkelijk hoor want je moet voor de volle 100% geconcentreerd blijven. We lieten Assendelft te lang in de wedstrijd qua kansen want het krachtsverschil was wel heel groot,’’ analyseerde de man die aan zijn laatste ‘’kunstje’’ bezig is.

’’Ja, het is mooi geweest hoor. Fysiek is het steeds lastiger voor mij geworden want ik heb veel getobd met knieblessures. Ik kijk echter terug op een hele mooie periode van de 4e klasse naar de vierde divisie toe. Ongelooflijk eigenlijk. Ik kon mij steeds optrekken aan betere spelers om mij heen waardoor ik sportief mijn bijdrage kon leveren en dat vervult mij met trots,’’ sloot Neil opgewekt af alvorens hij met zijn teamgenoten kon gaan genieten van een ongetwijfeld lange nazit onder heerlijke, bijna zomerse temperaturen.

Alleen AGB kan HBC in theorie nog achterhalen op de ranglijst maar krijgt deze week een zware kluif te verorberen met de strafcommissie van de KNVB. Over twee weken kan wellicht al de kroon in Hillegom op het werk worden gezet maar kijk niet vreemd op als HBC voor die tijd al de (kampioens)vlag kan gaan hijsen. De speciaal voor de afdelingstitel aangeschafte polo shirtjes liggen in ieder geval al klaar!

Hans Akkerman