Voetbal in Haarlem

HBC na duel met DOVO weer met lege handen (incl. samenvatting)

sep 8, 2024
HBC_DOVO_Voetbal_in_Haarlem

Na een uitstekende seizoenstart met een 3-2 zege op Rohda Raalte, maakt HBC inmiddels meer kennis met het niveau in de derde divisie. In de vierde speelronde werd er met 0-2 verloren van DOVO. Dit betekende voor de ploeg van trainer Erik Metgod de derde competitienederlaag op rij.

HBC startte zonder aanvalsleider Arno Dijkstra in de basis, nadat hij tijdens de midweekse bekerwedstrijd was uitgevallen. Mak Trezner nam de honeurs waar in de punt van de aanval. DOVO kwam al snel op voorsprong. Lars Vermeulen opende binnen vijf minuten de score voor de bezoekers. Een vliegensvlugge aanval werd vakkundig in de verre hoek binnengeschoten.

De thuisploeg liet daarna in bepaalde fases zien goed mee te kunnen komen, echter ontbrak het de aanvalslinie aan scherpte. Twee gevaarlijke hoekschoppen konden net niet worden gepromoveerd tot doelpunt en een verkeerde inspeelbal van de DOVO-doelman werd niet afgestraft. Het zat HBC geregeld nét niet mee.

In de tweede helft bleef het speelbeeld lange tijd hetzelfde. HBC probeerde voetballend tot kansen te komen, maar de gelijkmaker bleef uit. Zo werd een prima schot van Mohammed Bekkah ternauwernood gestopt. En doordat er steeds meer risico werd genomen, werd DOVO met name in de eindfase gevaarlijk door scherpe counters. Doelman Bram Verhage hield zijn ploeg in de wedstrijd door onder andere een laag hard schot te stoppen.

In de slotminuut kreeg HBC de deksel op de neus. Uitblinker Daan Tervoort vond op de rand van het strafschopgebied Jeroen de Bruijn. De middenvelder zag zijn geplaatste schot knap gepakt worden door de DOVO-doelman. Bij de resulterende hoekschop kwam HBC-doelman Verhage mee naar voren om wellicht een gelijkmaker te forceren. De voorgezette bal werd echter onderschept, waarna Max de Boer de counter afrondde en zo de 0-2 op het scorebord zette. De wedstrijd was beslist en HBC eindigde het duel wederom puntloos.

Tekst: Martijn Prinsen
Afbeelding: still samenvatting Rinke Beute