Voetbal in Haarlem

HBC: Knotsgekke bekeravond eindigt in mineur (incl. samenvatting)

sep 4, 2024
HBC_Kolping_Boys_Voetbal_in_Haarlem

HBC is in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB-beker uitgeschakeld na het nemen van strafschoppen. De ploeg van trainer Erik Metgod leek kort na de rust het duel te beslissen, echter knokte Kolping Boys zich verrassend knap terug in het duel. Extra tegenvaller voor HBC was het nog voor de rust uitvallen van aanvalsleider Arno Dijkstra. De vraag die rest is hoe lang de spits uit de roulatie is.

Het was gister het officiĆ«le debuut van HBC in het toernooi om de TOTO KNVB-beker. De ploeg mocht dit jaar deelnemen aan de kwalificatie van het ā€˜echteā€™ bekertoernooi. In deze eerste ronde kwamen de betaald voetbalclubs nog niet in actie. Het Oudorpse Kolping Boys was de tegenstander.

Zeker in de eerste helft leek er voor HBC geen vuiltje aan de lucht. De ploeg was geregeld gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar vaak was de laatste pass net niet in orde. Brian Wilderom scoorde na een kwartier wel de logische eerste treffer. Daarna speelde het spel zich met name af op de helft van Kolping Boys. Een schitterende Heemsteedse vrije trap belandde op de lat.

Kort voor de rust lag het spel een tijdje stil. Arno Dijkstra bleef na een stevig duel op de grond liggen. De spits leek wat duizelig en werd ook na een lange behandeling gewisseld. Zijn blessure bleek dusdanig ernstig dat in de rust een ambulance het terrein op kwam rijden. Hij kon zelfstandig naar de ambulance lopen, maar het is een tegenvaller voor zijn trainer. ā€œDe grootste domper is het wegvallen van Arno. Hopelijk herstelt hij snel en goed,ā€ aldus Metgod.

Snel in de tweede helft verdubbelde de vervanger van Dijkstra, Mohammed Bekkach, de voorsprong. Uit een snelle counter scoorde hij de 2-0. HBC zakte terug en liet het spel meer aan de bezoekers. De 2-1 viel na iets meer dan een uur spelen en was ook verdiend. Roupe van der Voort bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. De bezoekers roken bloed en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Kort voor het einde van de officiƫle speeltijd viel deze dan ook. Berkhout zette de 2-2 op het scorebord.

In de verlenging kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong door de tweede treffer van Roupe van der Voort, maar Bekkach zorgde met een schitterend afstandsschot voor de 3-3, waardoor strafschoppen bepaalden wie zich plaatste voor de tweede ronde. De eerste elf penaltyā€™s waren allen raak, waarna doelpuntenmaker Bekkach miste. Zodoende eindigde een knotsgekke avond in Heemstede voor de thuisploeg in mineur door de uitschakeling en de blessure van Dijkstra.

Tekst: Martijn Prinsen
Samenvatting: Rinke Beute