Geslaagde trainersavond vv IJmuiden door technische staf Telstar

Dinsdag 2 november heeft de trainer van Telstar, Andries Jonker samen met twee van zijn assistenten, Michael Dingsdag en Dirk van der Lugt, een trainers-clinic gegeven aan de jeugdtrainers van VV IJmuiden. Dit gebeurde aan de hand van een veldtraining aan de jeugdteams JO12 -1 en JO12-2 van VV IJmuiden in het BUKO stadion, gadeslagen door ruim 50 jeugdtrainers  van de VV IJmuiden.

De interactie tussen Andries Jonker en de jeugdtrainers was mooi om te zien. Terwijl Michael Dingsdag en Dirk van der Lugt de jongens van JO12 onder handen namen met een gevarieerde training. Verschillende spelvormen kwamen aan bod. De jeugdtrainers kregen, aan de hand van voorbeelden, een aantal tips mee die ze eventueel in hun eigen trainingen kunnen gebruiken en toepassen. Daarnaast was het voor de jongens van de JO12 een onvergetelijke avond om door de staf van een profclub getraind te worden.

Na afloop van de training ging het gezelschap weer naar de kantine van VV IJmuiden, waar Jonker de training evalueerde en nog iets dieper op de trainingsstof van een jeugdtrainer in ging.

Ook was er na afloop nog gelegenheid tot het stellen van vragen aan het adres van Jonker, Dingsdag en Van der Lugt waar gretig gebruik van gemaakt werd. Tevens kwamen er de nodige anekdotes voorbij over de carrières van Jonker en Dingsdag wat de avond helemaal af maakte.

Telstar staat er voor open om dit soort clinics ook bij andere verenigingen te verzorgen.