Geslaagde rentree SVIJ in Kelderklasse

sep 24, 2023

Natuurlijk een kop waar het cynisme van afdruipt, maar het geeft de reacties weer die in de afgelopen maanden over de selectie heen kwamen. “Terug op het niveau waar jullie thuis horen. We gaan er geen energie meer insteken, Ik ga lekker naar een andere club”, etc.

Het heeft staf en de kern die overbleef alleen maar sterker gemaakt. Nieuwe spelers werden binnengehaald, de selectie uitgebreid met het tweede, zodat er nu 40 spelers op het trainingsveld rondlopen.

Het oude zeer is uitgesproken. De staf is met Henk Vis en Martin Luiken uitgebreid en alle neuzen staan dezelfde kant op. Ambities zijn niet uitgesproken, gewoon van wedstrijd tot wedstrijd leven.

Het 1ste en 2de hebben in telkens wisselende formaties in de voorbereiding gespeeld. Resultaat stond niet voorop. Wel naar elkaar groeien, elkaar leren kennen. Gezien de sfeer binnen de selectie is dit prima gelukt. Degenen die nog terug keken naar vorig seizoen en de strubbelingen werden door verzorger Henk Venema getrakteerd op deze anekdote “een vriend van mij kocht een razendsnelle sportauto, ik stapte bij hem in en zei: “prachtige auto, maar hoe komt het toch dat je zoveel geld hebt?” Mijn vriend pakte de achteruitkijkspiegel en brak deze af en zei: “Henk in mijn hele leven kijk ik alleen vooruit en nooit achteruit!”

Twintig seconden duurde het tegen Overbos toen deponeerde Raymond Mutebi na een prima pass van Jari Dikker de bal achter de doelman van Overbos. Overbos was niet uit het veld geslagen en bleef hoog druk zetten, waardoor er een duel ontstond met veel tempo, wat ook 90 minuten zo bleef, dit kon ook doordat beide ploegen conditioneel erg fit oogden.

In de vijfde minuut was het raak voor Overbos, een snelle aanval werd uiteindelijk vanaf links prima afgerond. De ruimte lag achter de verdediging van Overbos en daar profiteerde Kevin van Leeuwen in de 15de minuut van. Een prima actie van Mo Bouzeya werd door Kevin goed afgerond 1-2.

Hierna werd SVIJ duidelijk sterker en kwam er uitstekende kansen voor Kevin van Leeuwen en Alex Barzilay om de score uit te breiden, maar als zo vaak viel de goal aan de andere kant. Hassan Alikiali moest binnen de zestienmeter aan de noodrem trekken gevolg een strafschop, die door Overbos feilloos werd benut 2-2.

SVIJ was niet aangeslagen. De deze keer uitstekend op het middenveld spelende Mitchel Geeven opende met een schitterende steekbal op Kevin van Leeuwen en nu was het kort voor rust wel raak 2-3.

Na de rust zelfde hoge tempo, ondanks de vele wissels die beide ploegen brachten. Er ontspon zich een aantrekkelijk duel met veel kansen en een hoofdrol voor SVIJ keeper Remy Heruer. Toch was hij in 75ste minuut kansloos toen de scheidsrechter weer een penalty gaf. Een enorm cadeau, dat echter prima werd uitgepakt door Overbos 3-3.

Ook de keeper van Overbos onderscheidde zich door een enorme streep van Jens Dekker fabelachtig uit zijn goal te tikken. Er begon sowieso een spannende slotfase, waarin SVIJ wederom steeds sterker werd. Er werd gestreden voor iedere meter en heel positief gecoacht. Uiteindelijk was het in de 85ste minuut Raymond Mutebi, die een afgeslagen aanval vanaf de rand zestien als een raket in het dak van de goal liet inslaan 3-4.

Natuurlijk werd het daarna voor Overbos pompen of verzuipen, maar SVIJ leverde een prima teamprestatie door overeind te blijven en er als collectief te staan.

De punten gingen mee naar IJmuiden. En Overbos? Prima ploeg die echt gaat mee doen om promotie.