Zondag 5e klasse C

Geel-Wit wint door sterke eerste helft simpel van Nieuw-Sloten

In de vijfde klasse rekende Geel-Wit vandaag af met het hoger geplaatste Nieuw-Sloten. De ploeg van Rocco de Vos kende een uitstekende eerste helft, waardoor de tweede helft bijna op papier kon worden afgehandeld. Geel-Wit won het natte thuisduel met 4-1.

Vooraf was duidelijk dat er voor Geel-Wit een belangrijk duel op het programma stond. De start van het nieuwe seizoen in de vijfde klasse verloopt moeizaam, want uit de eerste vier duels werden slechts drie punten gehaald. Tegen het hoger geklasseerde Nieuw-Sloten telde daarom alleen een overwinning.

Het duel was nog geen minuut oud toen Steffen ‘Stuntpiloot’ Smit in de fout ging. Zijn balverlies bezorgde Nieuw-Sloten een grote kans, maar de pas 15-jarige doelman Luc Bosma redde zijn verdediger uitstekend. Vrijwel direct daarna kopte Geel-Wit-aanvoerder Tom Heiliegers op de lat. Een begin om van te smullen.

Geel-Wit - Nieuw-Sloten - Voetbal in Haarlem
Geel-Wit was te sterk voor Nieuw-Sloten.

Na een klein kwartiertje brak Tarik Safik de ban. Hij kon vrij eenvoudig afronden na een prima actie van Riley Oudshoorn. Vijf minuten later was Tarek Safik dicht bij de 2-0, maar zijn poging ging naast. Nieuw-Sloten was aan de andere kant amper gevaarlijk. Een incidenteel schot ging naast of werd eenvoudig gestopt door de doelman van Geel-Wit. Ondertussen brak het noodweer los boven de Van Oosten de Bruijnstraat.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Tarik Safik de voorsprong voor de thuisploeg. Tom Heiliegers verzorgde de uitstekende assist, waardoor het voor Safik een kleine moeite was zijn tweede doelpunt van de middag te laten noteren. En terwijl het publiek de tweede treffer nog aan het vieren was, schoot Nigel Oudshoorn de derde al binnen. Een weelde voor Geel-Wit, wat tot op dat moment nog geen enkele weerstand had ondervonden. Riley Oudshoorn bepaalde de ruststand op 4-0. Hij zette goed door en verschalkte de Amsterdamse doelman met een lage schuiver.

Na rust lieten de Haarlemmers de touwtjes enigszins vieren. Nieuw-Sloten had daardoor wat meer balbezit, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Daarnaast stond Luc Bosma op de juiste momenten op de juiste plek. Zijn trainer was na afloop ook zeer te spreken over de doelman. Net als over de 15-jarige Jesper Verzijlberg. “Leuk om die jonge gasten het zo goed te zien doen,” zei Rocco de Vos.

Geel-Wit - Nieuw-Sloten

Geel-Wit kreeg nog een aantal prima mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Tom Heiliegers raakte weer de lat en Riley Oudshoorn ging voor eigen succes, terwijl afgeven een betere optie was. In de negentigste minuut redde Nieuw-Sloten de eer. Een vrije trap werd van vijf meter binnengekopt. “Jammer van die ene treffer,” zei De Vos na afloop. “Ik gunde mijn keeper wel de nul.” Geel-Wit zette dus vrij eenvoudig Nieuw-Sloten met 4-1 aan de kant. “Vooral de eerste helft was erg leuk om te zien. Veel jonge gasten en dit zal de ploeg goed doen,” concludeerde de trainer.

Geel-Wit stijgt een aantal plekken en staat nu op de tiende plek in de vooral Amsterdamse vijfde klasse C. Volgende week staat het uitduel bij AC Amsterdam op het programma. Het duel tijdens deze speelronde van de volgende tegenstander werd gestaakt na wanordelijkheden.

Alle uitslagen, de stand en het volledige programma van de vijfde klasse C vind je op onze klassenpagina.