Flets duel zonder goals

Kon Telstar na de heroïsche, uiteindelijk zwaar bevochten bekeroverwinning op Spakenburg vrijdag Jong P.S.V. goed partij bieden?

Witte Leeuwen moesten mentaal en conditioneel diep gaan in een memorabel duel met een hallucinerend scoreverloop.

Laatste winst

In Eindhoven verspeelde Telstar een 0-2 voorsprong, zag de piepjonge formatie van Ruud van Nistelrooij langszij komen en slaagde met heel veel pijn en moeite in de slotfase er in toch in de 2-3 winst naar zich toe te trekken. Die laatste winstpartij voor Telstar op De Herdgang dateert al weer van 18 oktober j.l. Daarna volgden vijf gelijke spelen en vier nederlagen. Het was vrijdag wel puzzelen voor Jonker en de zijnen want naast Tom Overtoom, Niels van Wetten, Ronald Koeman Jr en Anwar Bensabouh keken ook Roman Tugarinov, en Delvechio Blackson vanaf de zo goed als lege tribunes geblesseerd toe. Een behoorlijke blessuregolf dus aan het eind van de 1e competitiehelft die zeker niet de geschiedenisboeken zal ingaan als een die vertrouwen genereert. Vooraf hadden de beleidsbepalers op zeker niet gerekend op een lage 16/17e plek halverwege de rit.

Aanvallend onvermogen

Goed beschouwd kreeg Telstar haar enige schietkans binnen het strafschopgebied in minuut 90+2 toen invaller Redouan Taha te slap inschoot en de Jong P.S.V.- keeper eenvoudig redding bracht. Telstar kreeg ook nog drie andere mogelijkheden maar Ozan Kökcü (2x) en Sven van Doorm vuurden van buiten de ‘’zestien’’, maar vonden of keeper Maxime Delanghe op hun weg of het schot ontbeerde richting. Ook Jong P.S.V., met recht ‘’jong’’ want hun oudste speler is geboren in 2001, bakte er aanvallend weinig van en ontbeerde ook al schotkracht en vond tot tweemaal toe Telstar-goalie Abdel Elouzzane op hun weg. Die hield met twee prima reflexen voor de eerste keer ‘’de nul’’
2021 was sportief niet bepaald het jaar waarin Telstar excelleerde. Ga maar na: slechts 7 winstpartijen in 41 duels. Ok, de lage begroting is en blijft natuurlijk ‘’een dingetje’’ , en ook blessures helpen niet mee natuurlijk maar vastgesteld kan worden dat deze selectie ten opzichte van vorige jaren vooral voorin en ook op het middenveld scorend en creërend vermogen ontbeert. Glynor Plet, de vaak eenzame frontstrijder,’ komt al weken niet in de buurt van een doelpoging en dat is een teken aan de wand. Met slechts 22 goals in 20 ontmoetingen dit seizoen is de lage positie verklaard.

De verplichte rust tot begin januari zal nu even als een geschenk uit de hemel komen maar al op zondagmiddag 9 januari wacht rond het middaguur (12.15 uur) in een uitduel koploper Volendam. De mogelijkheid revanche te nemen voor de 1-5 nederlaag in Velsen-Zuid.

Hans Akkerman

Foto: 1963-pictures.nl