Voetbal in Haarlem

Extreem zure vijfde remise op rij voor Telstar

okt 19, 2024

Top Oss uit, altijd lastig. Zeker voor Telstar dat de laatste acht seizoenen slechts eenmaal tot de volle winst kwam.

Ok, TOP Oss heeft dit seizoen nog maar 8 keer kunnen juichen voor een doelpunt en heeft zich op plek 17 genesteld. Startte weliswaar voortvarend met twee zeges en een remise maar is nu weer op een voor hen traditionele plek beland.

Telstar slaat niet beslissend toe in eerste kwartier

Het leek een gemakkelijke avond te worden voor Correia & Co. Nog geen twee minuten gespeeld en Xander Lambrix beroerde heel opzichtig en ongelukkig de bal met zijn hand en Zakaria Eddahchouri pakte het presentje vanaf de stip met speels gemak uit; 0-1.

Telstar combineerde vervolgens de gastheer aan flarden maar vergat wederom ‘’de trekker’’ over te halen. Met na later bleek negatieve gevolgen.’’ We hadden in die periode de mogelijkheden beter moeten uitspelen,’’ concludeerde Correia teleurgesteld na afloop.

Gelijkspel voelt als nederlaag

TOP Oss of beter geformuleerd ‘’Flop’’ Oss kon de hele avond geen potten breken en zag na rust kans weliswaar iets meer de aanval te zoeken maar zonder enig positief resultaat. Telstar grossierde nog steeds in balbezit, speelde slordig in de counter en moest het aanvallend alleen maar hebben van een paar speldenprikjes van Zakaria Eddahchouri. Het veldspel werd stroperig, ontbeerde tempo en mogelijkheden werden bijzonder slecht uitgespeeld.

In minuut 88 datgene wat zich twee weken terug ook al afspeelde in Utrecht. Een vrije trap van rechts, zes spelers van TOP in de ‘’de zestien’’ en de Belg Arthur Allemeersch won het luchtduel en bezorgde zijn club een gelijkspel met werkelijk de enige kansrijke poging op doel; 1-1. De druiven waren wederom zuur voor de Witte Leeuwen.

‘’Het moet aanvallend beter’’

Ook natuurlijk voor Anthony Correia. ’’Zonde, wij bepalen het spel, krijgen kansen en spelen beloftevolle aanvallen slecht uit. Te weinig daadkracht tonen we. Natuurlijk is het lastig spelen tegen een tegenstander die zo laag staat. Dan moet je lef tonen en fris zijn,’’ analyseerde de man die zijn ploeg wederom (4e keer al (!)) twee dure punten zag verspelen tegen een erbarmelijk opererende thuisploeg. Gadegeslagen door vrij weinig fans die zich naarmate het duel vorderde steeds stiller werden maar na afloop het gelijkspel vierde als ware het een cup zege op een eredivisionist. Tja, zo’n avond dus!