Keuken Kampioen Divisie

Ex-Telstar-talent Alex Kroes nieuwe algemeen directeur Ajax

Alex Kroes verkast van AZ naar Ajax. Bij AZ is Kroes Directeur International Football Strategy, maar hij heeft zijn arbeidsovereenkomst in Alkmaar opgezegd, alhoewel er nog wel een concurrentiebeding in zijn contract staat. Kroes wordt de opvolger van Edwin van der Sar. Kroes speelde in een grijs verleden in de jeugd van Telstar. Ook hoofd scouting Kelvin de Lang speelde in de jeugd van de Witte Leeuwen.

Pier Eringa, president-commissaris bij Ajax, zegt. “Wij zijn blij dat we met Alex Kroes een kandidaat gevonden hebben die deze belangrijke functie graag wil bekleden en bovendien aan het profiel voldoet om deze rol in te kunnen vullen. We zitten nog in een proces om te kijken wanneer hij zou kunnen beginnen, maar de eerste belangrijke stappen zijn gezet. Wij komen uiteraard met een update zodra er meer over te melden valt.”

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

AZ heeft met verrassing kennisgenomen van het voornemen van Ajax om Alex Kroes te benoemen tot algemeen directeur/directievoorzitter van Ajax, en de formele opzegging door Kroes van zijn arbeidsovereenkomst met AZ.

Ondanks deze verrassing en het feit dat er een helder concurrentiebeding is vastgelegd (iets wat ook voor Ajax duidelijk is), wil AZ in alle redelijkheid en gezamenlijkheid kijken naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is en nadrukkelijk ook het belang van AZ dient.

Werkzaamheden

Az meldt dat de arbeidsovereenkomst formeel per 1 september is beëindigd, echter voert Kroes vanaf heden geen werkzaamheden meer uit voor AZ.

Kroes is blij met de overgang. “Ik ben zeer verheugd en bovendien trots dat de club mij voor deze functie heeft benaderd. Voor mij is het hier allemaal in de jeugd begonnen en ben als speler van de zaterdagafdeling nu nog altijd aan Ajax verbonden. Wat dat betreft breekt er straks een nieuwe fase aan in Amsterdam, daar heb ik enorm veel zin in. Ik heb nog een verantwoordelijkheid bij AZ en die zal ik de komende tijd ook nemen. Ik ben AZ dankbaar voor de kansen en mooie tijd die ik heb gehad.”