Voetbal in Haarlem

DSOV start seizoen voortvarend

sep 23, 2024

De voorbereiding van DSOV zorgde wellicht voor wat twijfels over hoe succesvol de competitiestart zou zijn, maar de Vijfhuizenaren lieten er tegen Meervogels 31 geen gras over groeien. De eerste thuiswedstijd van dit seizoen in de tweede klasse resulteerde in een 3-0 zege.

DSOV begon het duel uitstekend, echter was de Meervogels 31-doelman een sta in de weg. De thuisploeg kreeg diverse mogelijkheden, maar Cas Hoogland stond zijn mannetje. Halverwege de eerste helft kwamen ook de bezoekers wat beter in het spel en deelden ze speldenprikjes uit. De nieuwe sluitpost van DSOV, Jip van Wilsum, hield zijn doel echter schoon en zodoende werd de rust doelpuntloos behaald.

Na de rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Er werden meer duels gewonnen en de openingstreffer hing in de lucht. Dat die uiteindelijk werd gemaakt door een speler van Meervogels 31 zal geen enkele DSOV-fan iets hebben uitgemaakt. Via een kluts in een chaos van benen was de ban gebroken.

De voorsprong zorgde voor extra energie bij DSOV en de ploeg van trainer Sergio Cameron ging duidelijk op jacht naar de 2-0. Met nog tien minuten te spelen viel de terechte tweede Vijfhuizense treffer. Invaller Farai Lintjens zette Rutger Timmermans vrij voor de doelman. Timmermans omspeelde deze en schoof beheerst binnen. Kort voor het laatste fluitsignaal zorgde Lintjens voor het slotakkoord. Hij liet Meervogels 31-keeper Hoogland kansloos en zette de 3-0 op het scorebord.

Tekst: Martijn Prinsen