DSOV niet verder met Remco van Poeteren

Ondanks een contractverlenging in januari én een langer verblijf in de tweede klasse heeft DSOV besloten de samenwerking met hoofdtrainer Remco van Poeteren te beëindigen. De hoofdtrainer heeft zondag voor het laatst op de bank gezeten bij de tweedeklasser. De club uit Vijfhuizen speelde zich toen knap veilig door Hooglanderveen met 1-2 te verslaan.

Een jaar geleden promoveerde DSOV onverwacht via de nacompetitie. Halverwege dat seizoen stonden de Vijfhuizenaren nog op de twaalfde plek, maar na een ijzersterk slot presteerde de ploeg het onmogelijke door via VVZA uit Amersfoort het ticket te grijpen voor de tweede klasse. Aan de nieuwe trainer Remco van Poeteren de zware taak om zijn elftal dit seizoen in de tweede klasse te houden. Dat deed de 53-jarige Haarlemmer.

Van Poeteren - Voetbal in Haarlem
Remco van Poeteren (archieffoto)

Desondanks heeft het bestuur van DSOV besloten om de samenwerking met de hoofdtrainer te stoppen, terwijl beide partijen in januari nog besloten om ook volgend seizoen met elkaar door te gaan. “Remco heeft het goed gedaan, want lijfsbehoud was zijn opdracht. We denken echter dat een ander type trainer beter op de groep past en dat we daarmee meer kans maken. De groep heeft meer begeleiding nodig en daar hebben ze zelf ook om gevraagd,” legt Ton van der Aar aan Voetbal in Haarlem uit.

“De overgang van de vorige trainer (René Anneese, red.) naar Remco was voor een groot aantal jongens te groot. Ze hebben zelf aangegeven dat ze achter hun kont aangezeten moeten worden, want anders doen ze niet wat er wordt gevraagd.” Toen beide partijen in januari het contract verlengden dacht het bestuur dat de klik tussen de trainer en de spelersgroep nog zou komen. “We hebben nu moeten constateren dat die niet gekomen is,” zegt Van der Aar.

“Er zaten wat ijsberen op de lijn,” reageert Van Poeteren teleurgesteld. “Dan moet je kijken wat verstandig is en ik vond het niet meer verstandig om door te gaan. Dat is niet eens zo zeer vanuit mij vandaan, maar wel vanuit de club en het team. De groep denkt dat ze een ander soort trainer nodig heeft om beter te kunnen functioneren,” legt hij uit. “Na de promotie van vorig seizoen via de nacompetitie wist je dat het een zwaar seizoen zou worden, maar dit is enorm balen.”