Voetbal in Haarlem

DSOV houdt stand en pakt nipt de volle winst tegen Abcoude

nov 12, 2023

Wat een verschil met eerder deze week en wat een lekker weer voor een potje voetbal aan de Zijdewinde. En het werd, zoals wel vaker, een spannend potje in Vijfhuizen.

Direct al na de start van de wedstrijd was DSOV fel en kort op de bal en pakte daarmee meteen het initiatief. Abcoude wist daar vooralsnog moeilijk mee om te gaan maar kon DSOV wel van kansen afhouden. Na een minuut of tien kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht waarbij DSOV voetballend duidelijk de betere partij was maar waarbij Abcoude met fysiek spel voldoende tegenwicht bood en af en toe met snelle aanvallen dreigend kon zijn. Omdat er aan beide kanten weinig echte kansen gecreëerd werden bleef de brilstand tot aan de rust op het scorebord staan (waarvan overigens ook de klok steevast op 00:00 bleef staan).

Na rust eenzelfde beeld. Een op en neer gaande strijd waarbij het fysieke steeds prominenter werd. Nog steeds weinig kansen voor beide doelen tot aan de 82ste minuut toen een goed aangesneden vrije trap voor DSOV vanaf links de doelmond werd ingepompt. Luca Schut, toch niet een van de grootste kreeg te midden van de verdedigende reuzen van Abcoude toch zijn hoofd tegen de bal en passeerde de keeper. Maar de bal ketste via de paal langs de doellijn en dus leek de kans de mist in te gaan. Gelukkig voor DSOV was Chris Uijtenhaak attent en gaf het laatste tikje over de lijn. Of het inderdaad Uijtenhaak was is nog open voor discussie want in de mêlee van spelers was het niet heel goed op te maken wie de langste teen had. In ieder geval had DSOV de begeerde voorsprong te pakken.

Nu ging Abcoude va-banque spelen en kwam DSOV onder druk te staan. Toch bleef het de voetballende oplossingen zoeken en kon daarmee de druk redelijk eenvoudig weerstaan. Tot echter een diepe bal de rappe spits van Abcoude bereikte en de DSOV verdediging uitgespeeld was. Dus restte keeper Bjørn Haggerty niets anders dan net buiten het 16 meter gebied aan de noodrem te trekken. Dat betekende direct rood en dus moest DSOV het de laatste 10 minuten met 10 man zien te rooien. Reservekeeper Vince Agterhof ging het doel bemannen en deed dat met overtuiging. De opvolgende vrije trap vanaf de 16 kon hij meet een mooie duik onschadelijk maken en daarna waren zijn reddingen ook cruciaal aan het veilig over de streep brengen van de overwinning. Dat lukte dus, zelfs na de extra lange extra tijd. Zo pakte DSOV, na de winst van vorige week, weer de drie punten en wipt nu over Abcoude heen in de ranglijst.