Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

De vooruitblik: Jeroen de Vries (Bloemendaal)

DoorRedactie

sep 19, 2022
De-Vries-VVH-Velserbroek-Voetbal-in-Haarlem (6)

Volgend weekend begint de competitie voor de eerste klasse en lager spelende teams. Wij blikken vooruit op het komende seizoen. Deze keer met Jeroen de Vries. Hij is de trainer van Bloemendaal uitkomend in de zondag 2e klasse A.

Jeroen! Goede vakantie gehad?
Zeker! Maar vooral blij dat de voorbereiding weer is begonnen.

Hoe staat jouw team ervoor?
Conditioneel maken we stapjes. Ook ben ik erg tevreden over de trainingsopkomst. Tactisch gezien hebben we nog een hoop werk te verzetten. 

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen met jou team?
Ik vind het nog lastig om daar een inschatting van te maken. We hebben vooralsnog te weinig kennis van de competitie waarin we zijn ingedeeld. We hopen stappen te maken, als team en selectie (1, 2 en 0-23). Of dat gepaard zal gaan met een goede prestatie bij het 1e elftal is nog even afwachten. Daar is het nog te vroeg voor om dat te kunnen inschatten. Er zijn veel nieuwe spelers in de selectie bijgekomen en daardoor hebben wij wat meer tijd nodig om de juiste teams te formeren.

Wie zijn de favoriete voor het kampioenschap?
Totaal nog geen idee van. We spelen in een, voor ons, nieuwe poule met clubs uit de kop van Noord Holland. Verenigingen waar wij voor het eerst tegen spelen.

Welke club gaat er verassen en wie krijgt het moeilijk?
Ik denk dat wij het, zeker in het begin, moeilijk gaan krijgen. Naarmate het seizoen vordert, zal het team zich vormen en beter gaan presteren. Op de vraag welke club gaat verrassen, kan ik op dit moment geen zinnig antwoord geven.

Op welke speler moeten we volgens jou extra op gaan letten komend seizoen?
Zonder namen te noemen, ik denk dat de verrassing (of verrassingen) bij ons vanuit de 0-23 of het 2e gaan komen dit seizoen. Er lopen in beide groepen talentvolle spelers rond. Ik verwacht meerdere debutanten dit seizoen, die ons meer voetballend vermogen gaan brengen.

Foto: Archief Voetbal in Haarlem

Door Redactie