Castien blijft bij Koninklijke HFC, Timisela vertrekt

Trainer Ted Verdonkschot ziet zijn selectie voor de tweede seizoenshelft vorm krijgen. Nadat Koninklijke HFC eerder oud-prof Benjamin van den Broek aan zich wist te binden, is er nu meer nieuws vanuit de bestuurskamer van de oudste club van Nederland.

Roy Castien speelt ook de tweede seizoenhelft ‘gewoon’ in het shirt van Koninklijke HFC. De deal die eraan zat te komen met Telstar is van de baan. Ook het persoonlijke akkoord tussen de profclub uit Velsen en de 20-jarige aanvallende middenvelder is van tafel. Castien gaat zich nu focussen op een goede tweede seizoenshelft, waarin hij zich in de kijker wil spelen van andere profclubs.

Sander Vink, belast met de technische zaken rondom de selectie van HFC, is duidelijk in zijn bewoording over de berichtgeving de laatste tijd rondom Roy Castien en Telstar. “Ik heb dat vol verbazing gelezen. Telstar zegt dat we er niet over uitgekomen zijn, maar Telstar wilde helemaal geen vergoeding voor de transfer betalen,” legt hij uit aan Voetbal in Haarlem. “De handelswijze door pas in een heel laat stadium contact met ons op te nemen, past bij de mededeling dat ze helemaal niets voor de transfer wilden betalen.”

Bij Koninklijke HFC is het gevoel ontstaan dat de tweede divisionist niet serieus is genomen door met name Piet Buter, de technisch directeur van Telstar. “Vanaf moment één is de zaakwaarnemer van Roy duidelijk naar Telstar geweest over wat de afkoopsom van zijn contract is. Als je dan later zegt dat je daar niet van op de hoogte was, dan is dat gewoon een onwaarheid. Echt stuitend. Helemaal omdat ze tegen hem hebben gezegd dat hij per 2 januari bij Telstar op het veld zou staan,” zegt Vink. “Het zou HFC geen geld kosten, maar uiteindelijk is er nooit over geld gesproken en is er helemaal niets op tafel gelegd. Ze wilden blijkbaar niets betalen.”

En dus speelt de spelbepaler ook na de winterstop bij Koninklijke HFC. “We vinden het persoonlijk jammer voor hem. We hebben geprobeerd daar samen in op te trekken en als het dan niet lukt is het vooral voor hem jammer. Dat is bij mij het gevoel wat overheerst.”

Tegenover het langer verblijf van Castien staat het vertrek van Michael Timisela. De verdedigende middenvelder heeft gekozen voor een maatschappelijke carrière en was daardoor niet meer in staat de benodigde arbeid voor de tweede divisionist te kunnen leveren. De voormalig voetballer van onder andere Ajax speelde anderhalf seizoen bij Koninklijke HFC. ”

HFC heeft het vertrek van Timisela opgevangen met de komst van Benjamin van den Broek. De 30-jarige middenvelder koos deze winterstop voor de Haarlemmers, nadat eerder zijn contract bij Telstar werd ontbonden. Tijdens de wedstrijd met de Voetbal in Haarlem All Stars maakte Van den Broek zijn officieuze debuut.

Foto: Pim Hols