Betnation Divisie

Cas Dijkstra redt punt voor zwalkend HFC en voorkomt vijfde verlies in zes duels

Trainer Gertjan Tamerus ging afgelopen week, na de nederlaag tegen FC Lisse, in de spiegel kijken en vroeg zijn spelers dat ook te doen. De Koninklijke leek zaterdag met 1-0 onderuit te gaan bij Jong Almere City. Totdat Cas Dijkstra, begonnen als rechtsback, de 1-1 scoorde.

Cas Dijkstra was een middenvelder bij Hollandia en Telstar. In de voorbereiding twijfelde Gertjan Tamerus of de ex-prof wel een basisplaats zou krijgen als middenvelder. Het trio Noordmans, Kors en Gerry Vlak krijgt het hele seizoen al de voorkeur. Dus werd Dijkstra tweede spits. In die hoedanigheid is hij zelfs topscorer van de Koninklijke.

Dijkstra startte in Almere als rechter wingback en mocht nadat Max Veerman inviel zich weer aanvallend uitleven. Hij schoot zestig tellen voor het einde van de wedstrijd vanaf zestien meter de gelijkmaker binnen.

HFC blijft op de elfde plaats staan. Voordeel voor de Koninklijke is dat onderaan de Tweede Divisie Kozakken, Excelsior Maassluis en FC Lisse ruim tien punten achterstand hebben op de ploeg van Tamerus. De ploeg heeft nog twee inhaalduels tegoed. In Almere keerden Rano Burger en Thomas Rier terug in de centrale defensie.

Max Veerman, vorig week matig op dreef tegen Lisse, was grieperig en zat op de bank. Yassine Bouchnafa en Niels Springer waren de twee spitsen. Tijmen Wildeboer, hij speelde in de jeugd van Olympia Haarlem en Bloemendaal, opende vlak na rust de score. Zijn van richting veranderde schot verraste Mitchel Michaelis, 1-0. De doelpogingen van Vlak, Springer, Kors en invaller Castien waren niet genoeg om de thuisploeg te doen wankelen. Toen HFC alles-of-niets ging spelen raakte Almere nog de paal en moest Michaelis zich strekken.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

HFC leek af te steven op de vijfde nederlaag in zes duels totdat Dijkstra uithaalde.

Toch is er huiswerk voor trainer Gertjan Tamerus die al jaren een overperformer is bij HFC. Ook dit seizoen startte hij met vijf a zes nieuwe basisspelers boven verwachting.

Hij beschikt bij HFC over diverse assistent-trainers, een mental coach, videoanalyse en er wordt op de voeding gelet. Tevens wordt er getraind met een hartslagmeter. De oorzaak waardoor zijn spelers de laatste weken underperformen is nog niet boven water gekomen.

Foto Pim Hols

Tekst Peter Brink