Zondag 2e klasse B

BVC Bloemendaal laat onderuit

Een zure 2-1 nederlaag in de ouverture in Vijfhuizen bij DSOV werd een week later gerepareerd middels een 1-0 overwinning op Roda ,23. Dit jaar geen uiterst nuchtere Noord-Hollanders en West-Friezen als tegenstander maar dit jaar worden de degens gekruist met assertieve Amsterdammers en directe omgeving.

Zondag wachtte aan de Bergweg (gedeeld) koploper Sporting Martinus uit Amstelveen. Zonder spitsen goalgetter Koen Beren die volgens eigen zeggen twee maanden aan de kant zal moeten blijven met twee gescheurde enkelbanden.

Dat deed zich nadrukkelijk voelen aan de Bergweg. Trainer Jeroen de Vries opteerde voor een 3-5-2 systeem. Dat resulteerde voor rust in een zeker aanvallend weinig verheffend duel. Veel strijd en geen doelkansen en de koploper uit Amstelveen kon vrijwel niets inbrengen tegen de ‘’handbalverdediging’’ van de ‘’Whites’’. Compact hielden die vrij gemakkelijk stand.

Na rust bracht de Vries Jona Wessel die met een te zachte schuiver en een poging die de bovenkant van paal en lat toucheerde iets meer gevaar creëerde maar toch te weinig om toe te slaan. De gasten bleven bovenliggend qua (gegund) balbezit maar moesten lang wachten tot minuut 86. Een vlotte aanval over rechts vond Sem van Bruggen en de jonge middenvelder drukte rustig en beheerst vrijgelaten af; 0-1.

‘’0-0 was het hoogst haalbare vandaag’’

Het slotoffensief van Bloemendaal bracht geen soelaas. De zware enkelblessure van Koen Beeren hakt er hard in bleek nadrukkelijk zondagmiddag. Te weinig stootkracht voorin om iets positiefs te kunnen uitrichten en forceren.

Jeroen de Vries was uiteraard niet blij met de nederlaag, zo vlak voor tijd.’’ Laat ik het positief benaderen met een kritische kanttekening. We zijn goed voor de dag gekomen tegen de koploper maar moeten aanvallend nog wel wat stappen zetten. Het stond goed bij ons. Zij hadden alleen dreiging bij corners en scoren vlak voor tijd uit hun enige vloeiende aanval eigenlijk. Een momentje van verslapping kwam ons duur te staan. Het zag er naar uit dat we 0-0 er uit konden slepen. Meer zat er eigenlijk niet in want zo eerlijk ben ik wel hoor,’’ analyseerde de Vries die volgende week naar Amsterdam-West afreist voor het duel tegen de gedoodverfde favoriet voor promotie: ZSGO/WMS .