Bart Duppen vindt het na 25 jaar DSS mooi geweest

Een kwart eeuw in het groen-rood van DSS. Voor Bart Duppen is het tijd voor iets anders. Hij stopt na dit seizoen met voetballen na 17 jaar in de selectie van de zondag vierdeklasser.

En dat was een moeilijke beslissing voor de ervaren verdediger. “Dat was zeker niet makkelijk. Maar aanhoudend blessureleed heeft ervoor gezorgd dat ik nu de keuze heb gemaakt. En dat is balen. Maar na zo’n lange tijd is het ook wel mooi geweest.”

Duppen neemt afscheid onder de trainer waardoor hij ook ooit is begonnen met voetbal, Simon Evers. Toentertijd nog bij EDO. “Ja, dat is wel grappig. Aardige vent, Simon. Altijd heel duidelijk en rechtlijnig in de communicatie. Spreekt altijd uit wat hij ziet en ervaart. Dat is als speler heel fijn.” Naast Evers denkt Duppen aan nog een trainer waar hij fijn mee samenwerkte. “Erwin van der Zee was tactisch super goed. Ik heb verdedigend een hoop van hem geleerd. Hij heeft bij ons vooral de basis bijgebracht en ik weet zeker dat als hij langer had kunnen blijven dat we dan kampioen waren geworden.”

Terugkijkend kan Duppen een boek schrijven over de mooie momenten die hij bij DSS heeft beleeft. “De promoties van de vijfde naar de vierde klasse en van de vierde naar de derde klasse zijn natuurlijk hoogtepunten. Daarbij heb ik ook mooie herinneringen aan de trainingskampen met die gasten. Zoveel gekke dingen meegemaakt. Dat ga ik wel missen.”

Maar voordat Duppen stopt heeft hij met DSS nog een lastige klus voor de boeg. Na vier wedstrijden staat de ploeg onderaan. “Hopelijk sluiten we het bij DSS mooi af want het begin is behoorlijk lelijk!”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem