Voetbal in Haarlem

Angstgegner Spaarnwoude velt SVIJ wederom

nov 5, 2023

Je denkt, door de jaren heen, zal SVIJ nu toch weleens het lesje hebben geleerd. Ondanks de stand op de ranglijst blijft Spaarnwoude altijd een lastige tegenstander. Zeker uit.

SVIJ begon tegen de storm in en met de regen en de hagel in het gezicht best goed aan de wedstrijd. Spaarnwoude kwam niet onder de druk uit en SVIJ gaf niets weg. Na 10 minuten was het Raoul van den Berghe die bij de eerste paal in kwam. Zijn inzet ging echter net naast.

Spaarnwoude wist het wind voordeel niet te benutten, maar de keren dat er geschoten werd keerde doelman de schoten op goal. Hoewel ook hij last had van de wind want hij gaf wat rebounds weg.

De strijd speelde zich vooral op het middenveld af en in de 25ste minuut kon Alex Barzilay een voorzet van Kevin van Leeuwen ook niet tot doelpunt promoveren. Vijf minuten later was het wel raak toen Van den Berghe de bal diep speelde, de laatste man en keeper knullig tegen elkaar aan liepen en Alex Barzilay attent de 0-1 binnenschoof. Dit was meteen het hoogtepunt van de eerste helft.

Na de rust was de verwachting dat SVIJ wel zou doordrukken echter de eerste drie kansen waren voor Spaarnwoude. SVIJ leek wat van slag, maar herstelde zich goed dat leidde in de 55ste minuut tot de 0-2. Barzilay rondde een voorzet van Mitchell Geeven uitstekend af.

Dit was voor Spaarnwoude echter de reden om aan te zetten en zij kregen steeds meer een veldoverwicht. Dit leidde in de 70ste minuut tot een vrije trap net buiten het strafschopgebied., die door Stefan Clarenburg langs de muur in de hoek van de keeper werd binnengeschoten.

Spaarnwoude kreeg vleugels en SVIJ was het helemaal kwijt. De spelers die normaal leidinggeven aan het elftal gaven niet thuis. Het werd nog erger toen Van den Berghe na een charge van het veld werd gestuurd. Op zich wat apart, want kort daarvoor werd een zware overtreding op Geeven slechts met geel bestraft.

Spaarnwoude trainer Rocco de Vos bracht good-old Joey Hoogeboom en zowaar koud in het veld, rondde hij een voorzet van de linkerflank met het hoofd af. Hierbij moet gezegd worden dat de anders zo zekere Remy Heruer volledig naast de voorzet zat.

SVIJ was inmiddels door blessures de complete voorhoede kwijtgeraakt. Spaarnwoude rook bloed en ging voor de drie punten. Zij kregen in de 87ste minuut loon naar werken toen Sven van Maaswinkel door het centrum kon doorlopen en de 3-2 eindstand op het scorebord zette.

Spaarnwoude verdiende de overwinning ook gezien het spel in de tweede helft en SVIJ kon het zichzelf aanrekenen. Het is leuk om van concurrenten te winnen, maar er is een oud gezegde “tegen de kleintjes word je kampioen “.

Spaarnwoude had de overwinning nodig om uit het dal te komen en SVIJ heeft weer eens een harde les geleerd.