Voetbal in Haarlem

‘Als je naar huis wil, ga maar.’

sep 4, 2024

Onze Gezellen heeft met een 3-2 overwinning op Alliance ’22 in de MidWest Cup een flink statement neergelegd. De formatie van Remko Hoek zal een ploeg zijn om rekening mee te houden komend seizoen, als ze gaan debuteren op de zaterdag. De vijfdeklasser was de derdeklasser bijna heel de wedstrijd de baas.

Al had het duel niet veel langer moeten duren. Alliance kwam op karakter terug van een 3-0 achterstand door een knappe kopbal van Boyd Hof en een benutte strafschop van Laurens van Herk. De groen-zwarten maakten in de absolute slotfase ook de gelijkmaker, maar tot opluchting van alle thuis-supporters werd de treffer afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Remko Hoek maakte in woord en gebaar aan de scheidsrechter duidelijk dat het, in zijn ogen, al lang tijd was. ‘’Als je naar huis wil, ga maar’’, antwoordde de leidsman. Daarmee aangevend dat hij daar anders over dacht.

De vijf kwartier daarvoor had Alliance niets te vertellen in Haarlem-Noord. Al na zeven minuten lag de 1-0 voor OG tegen de touwen. Roman van Remmerden profiteerde van behendig voorbereidend werk van Thomas van Leuven. Daarna leken beide ploegen er geen zin meer in te hebben. Het duurde tot vlak voor rust eer er weer iets te beleven viel. Ocho Mica schepte de bal leep over de uitkomende OG-doelman, maar de inzet kon nét voor de lijn door een verdediger worden geneutraliseerd.

In de tweede helft beet Alliance, fanatiek gecoacht door Chris Beck, wat meer van zich af. Vooral Ali Jokar, een frivole linksbuiten, liet zien heel aardig te kunnen voetballen. Maar de ervaren Onze Gezellen-defensie hield zonder veel moeite stand. Halverwege het tweede bedrijf werd het zelfs 2-0. Een vrije trap van Guus Bloem verdween in één keer in de rechterbenedenhoek. Toen even later een uittrap van de Alliance-keeper via de rug van Glenn Duister in zijn eigen doel eindigde, voor 3-0, leek het duel gespeeld.

Het pleit voor de gasten dat ze er toch nog vol voor gingen in de slotfase en het nog heel spannend maakten, maar de inspanning kwam te laat om nog aanspraak op de overwinning te maken.

Tekst en foto: Marcel Akerboom