15-jarige Dani Bakker beslist vermakelijk duel in de duinen

DoorRedactie

sep 4, 2024
Zandvoort_DSS_Voetbal_in_Haarlem

Waar het complex twee weken geleden nog dienstdeed als camping voor een grote groep Max Verstappen fans, was het gistervanavond het – natte – decor voor een vermakelijke wedstrijd tussen SV Zandvoort en DSS voor de Midwest Cup.

DSS begon fanatiek aan de wedstrijd en liet duidelijk zien een doel te hebben. Al vroeg in de wedstrijd waren het de Haarlemmers die door wisten te breken op de linkerflank. Na een loepzuivere steekbal was het de rappe Joeri Straasheijn die oog in oog kwam met Zandvoort-doelman Levy van Hamersveld. Een soepele voetbeweging zorgde ervoor dat Van Hamersveld kansloos bleef: 0-1.

Zandvoort raakte niet van de wijs door de snelle tegengoal en bleef geduldig bouwen aan de aanval. Met ervaren spelers als Milan Berck-Beelenkamp, Nigel Castien en Nigel Berg werd continu gezocht naar de ruimtes bij de aanvallers. Uiteindelijk moet een afgeslagen corner hulp bieden. Nigel Castien kreeg de bal op de 16-meterlijn voor zijn voet en met een volley schoot hij hard raak achter doelman Mathijs Pater. Toch kon Zandvoort niet lang genieten van de gelijkmaker. Ralph Dekker wist te profiteren van een fout in de Zandvoortse defensie. Zijn teruggetrokken voorzet werd op waarde geschat door de Zack Clarke die zo voor de 1-2 zorgde.

Dat DSS met een 1-2 voorsprong aan de thee ging was vooral te danken aan Mathijs Pater. De DSS-goalie, die dit jaar eindelijk zijn kans gaat krijgen in de hoofdmacht, wist tot twee keer toe een inzet van de Zandvoorters te keren. Nadat hij zelf eerst de inzet van Dani Bakker wist te keren, kreeg hij bij de inzet van Salim Fertout nog wat extra hulp op de doellijn.

Het was Zandvoort dat na rust de touwtjes nog eens extra in handen nam. Waar zij het balbezit voor rust niet wisten om te zetten in goals, lukte dat in het tweede bedrijf beter. Na een uur spelen was het namelijk Nigel Berg die de bal aan de linker speelzijde ontving. Hij keek eens om zich heen, passeerde zijn tegenstander en met een bekeken balletje in de verre hoek verschalkte hij Pater met de 2-2.

DSS leek niet meer bij machte om nog een vuist te maken. Na 70 minuten was het de jongste man op het veld die de wedstrijd beslist. De pas 15-jarige Dani Bakker zag de bal vanaf rechts voor de goal komen en met zijn inzet zorgde hij voor de 3-2 eindstand op het scorebord. Door deze overwinning blijft Zandvoort aan kop in Poule E met 6 punten uit 2 wedstrijden.

Voor beide ploegen staat er aankomende zaterdag een beker wedstrijd op het programma. DSS gaat naar Nieuw-Vennep voor het treffen met VVC, de wedstrijd begint om 17 uur. Voor Zandvoort staat de thuiswedstrijd tegen Alliance’22 op het schema. Deze wedstrijd begint ook om 17 uur en zal worden gespeeld in Zandvoort.