Voetbal in Haarlem

IJmuiden met speels gemak langs Spaarnwoude

okt 11, 2017
Milan-van-Essen-IJmuiden-Voetbal-in-Haarlem

Dinsdag 10 oktober is voor IJmuiden de nieuwe ronde van de onder 23 competitie begonnen. De finalist van afgelopen editie was in de eerste ronde vrij en mocht in de tweede ronde aantreden tegen het jonge elftal van Spaarnwoude. Met speels gemak werden deze aan de kant gezet met een 8-1 overwinning.

Was het knap voetbal? Met vlagen waren er wel leuke acties, maar de wedstrijd werd met name gekenmerkt door overtredingen. Halverwege de eerste helft werd Maurice Oud onderuit gehaald en kreeg Spaarnwoude een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De inzet werd door de doelman van IJmuiden omhoog gewerkt waarna Mitch de Lijster de bal kon binnenwerken. Spaarnwoude kwam zo op een voorsprong, maar kon hier niet lang van genieten. Door een benutte penalty kon Milan van Essen de stand gelijk zetten voor de IJmuidenaren. Twee minuten later was het Iw Stoianov die de score ook nog eens verdubbelde.

Na een half uur spelen moest IJmuiden verder met tien man, nadat Rory Blanken een discutabele rode kaart kreeg. Maar ook met tien man hielden de gastheren het overwicht in het spel. Na een makkelijk gegeven strafschop voor IJmuiden voor het aantikken van Milan van Essen mocht hij zelf aanleggen voor zijn tweede van de wedstrijd. Echter schoot hij dit keer naast. Spaarnwoude kwam na de eerste goal niet verder dan een afstandsschot van Jules Eichhorn en nog een kans voor Mitch de Lijster die net over het IJmuidense doel schoot. Doelpunten van Ben Bakker en Joshua Dominggus zorgden voor een 4-1 ruststand.

Na rust trok Milan van Essen wederom de meeste aandacht namens IJmuiden. Eerst stuurde hij Ben Bakker weg om zijn tweede van de avond binnen te werken en vijf minuten later werd hij zelf diep gestuurd om vervolgens twee man het bos in te sturen. Zijn inzet spatte uit elkaar op de lat. De bezoekers kwamen ook deze helft niet veel verder dan een paar kleine kansen voor Mart Molenaar. Jerre Freriks kon halverwege de tweede helft een verdediger van Spaarnwoude ontwijken in het strafschopgebied en netjes afronden.

Inmiddels was de stand dus opgelopen tot 6-1 voor IJmuiden. Het was nog niet genoeg voor de thuisploeg, want zelfs met 9 man en later zelfs met 8 man wisten ze nog tot scoren te komen. De 7-1 kwam op naam van de man van de wedstrijd Milan van Essen. Hij schoot de bal perfect in het dak van het doel nadat Jeffrey Blom zijn eerste inzet tegen hield. Het slotakkoord was voor Jerre Freriks. Hij mocht de eindstand van 8-1 laten noteren met nog maar 8 spelers van IJmuiden in het veld. Twee spelers waren uit voorzorg het veld uitgelopen in verband met kleine pijntjes.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.