Zwanenburg wint degradatiekraker

In de strijd tegen degradatie heeft Zwanenburg belangrijke punten gepakt tegen directe concurrent Bloemendaal. De ploeg van trainer Mehmet Simsek scoorde vroeg in de wedstrijd de openingsgoal en hield die voorsprong de hele wedstrijd vast. Zwanenburg boekte zodoende de eerste overwinning van het seizoen.

In de beginfase van de wedstrijd speelden beide ploegen afwachtend. Ook de bezoekers moesten deze wedstrijd winnen om langzaam naar boven te kijken en durfden weinig risico te nemen. Uiteindelijk was het Zwanenburg dat het eerst de aanval zocht. In de veertiende minuut resulteerde dat meteen in de openingstreffer. Na een goede actie van Nick de Graaf wist Justin Schouten zijn voorzet koeltjes af te ronden. Vlak na de voorsprong kreeg de thuisploeg nog twee goede kansen om de score uit te breiden, maar het lukte niet om de mogelijkheden af te ronden.

Na de rust een compleet ander begin. Bloemendaal voerde de druk stevig op en was de betere ploeg. Met man en macht wist Zwanenburg tegengoals te voorkomen en blonken verdedigers Ian Ruigrok en Nigel Ciebrant uit met geweldige ingrepen. Zowel Zwanenburg als Bloemendaal kwamen niet meer tot scoren en zo kwam het dat na het laatste fluitsignaal er eindelijk weer kon worden gejuicht aan de Populierenlaan.

Door de eerste overwinning van de nummer laatst van de zondag derde klasse C wordt het weer spannend onderin. Zwanenburg blijft laatste op de ranglijst, maar verkleint het gat met concurrenten Bloemendaal en Real Sranang tot twee punten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem