Zwanenburg maakt verschil in slotfase

Veel verschil tussen de zaterdag- en zondag derdeklassers Overbos en Zwanenburg was er lange tijd niet. Het duel voor de MidWest Cup ging gelijk op. Totdat Robbert Feije de bal in eigen doel gleed en zijn Overbos op jacht moest naar de gelijkmaker. Van de ontstane ruimte maakte Zwanenburg dankbaar gebruik en plaatste zich middels een 5-2 zege rechtstreeks voor de knockout-fase.

Direct vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat beide elftallen vol voor de winst gingen. Met pressie naar voren en het fel afjagen van de tegenstander werd geprobeerd de openingstreffer te forceren. Overbos had licht de overhand, maar de thuisploeg kwam op voorsprong. Op het kwartier opende Jordy Vierbergen de score. Lang genieten van de voorsprong kon de thuisploeg niet, want korte tijd later zette Vincent Partosoebroto de teams weer op gelijke hoogte: 1-1. Zijn vrije trap werd door de muur van richting veranderd, waardoor René Jonker kansloos was.

Dat Overbos gevaarlijk is bij standaardsituaties bleek een paar minuten later. Een hoekschop werd in twee instanties voor het Zwanenburg-doel gegeven, waarna Alex Golsteijn zijn hoofd tegen de bal kon zetten en daarmee zijn elftal aan de leiding bracht.

Net als in de eerste helft deden de twee teams niet veel voor elkaar onder. De gelijkmaker van Tim Hollander gaf de verhoudingen prima weer. Door een woud van benen schoot hij de 2-2 tegen de touwen. De volgende treffer veranderde echter de wedstrijd. Joshua van Mouw brak door aan de rechterkant, gaf de bal hard voor waarna deze hard werd binnengegleden door Robbert Feije.

De eigen treffer zorgde voor een kentering. Overbos was genoodzaakt meer risico te nemen en dit werd in het laatste kwartier goed uitgebuit door de thuisploeg. In de laatste minuut zette Nick de Graaf de 4-2 op het scorebord en een minuut daarna bepaalde Hollander met zijn tweede doelpunt van de avond de eindstand op 5-2.

Door de zege plaatste Zwanenburg zich rechtstreeks voor de volgende ronde van de MidWest Cup. Alle poulewedstrijden werden gewonnen door het elftal van Mehmet Simsek. Overbos neemt plaats in de wachtkamer. Maurice Kuijper maakt met zijn team nog kans op plaatsing door als één van de beste nummers twee door te gaan.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem