Zaterdag 3e klasse B

Zwakke eerste helft kost Stormvogels punten in kraker

Vond Stormvogels-trainer Sjaak Lettinga dat zijn ploeg twee punten verloren had óf was er juist één gewonnen? Uiteindelijk dat laatste, al baalde hij van de zwakke vertoning in het eerste bedrijf. Pancratius nam snel een 0-2 voorsprong, maar Stormvogels speelde een sterke tweede helft en pakte op de valreep een punt.

Fortuin
De kraker in de zaterdag derde klasse B tussen de nummers 3 en 2 verveelde geen seconde. De twee wedstrijddelen kenden een totaal verschillend gezicht, mede bepaald door de harde wind. Pancratius schoot werkelijk uit de startblokken. Chet Bakker opende de score door met enig fortuin de niet handelend optredende IJmuidense verdediging af te straffen. Even later verdubbelde Danny van Ingen de score. Op 40 meter afstand van het doel nam hij het leder op zijn pantoffel. Stormvogels-doelman Floris Serné stond erbij en keek er naar: 0-2.

De thuisploeg speelde een zeer matige eerste helft. Sjaak Lettinga mist de nodige verdedigers en de onmacht straalde er regelmatig vanaf. Weinig ballen werden naar een speler in hetzelfde shirt gespeeld en ook de inzet was niet naar behoren. Pancratius won alle fysieke duels en maakte handig gebruik van de wind. Dat Stormvogels pas na een half uur de eerste mogelijkheid kreeg, sprak boekdelen.

Comeback
Vorige week boog Stormvogels een 3-1 achterstand om in een zege, dus het geloof van een comeback leeft binnen de ploeg. En ook tegen het lepe Pancratius lukte het, mede dankzij het nodige fortuin. De 1-2 van Berry Willemse was terecht en fraai. Hij werkte een slimme hoekschop tegen de touwen. Met name met standaardsituaties was de thuisploeg gevaarlijk, al lukte het maar niet om het laatste zetje te geven.

Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd viel de gelijkmaker. Branco Hellinga verschalkte bijna op fraaie wijze zijn doelman, maar had het geluk dat de bal over het doel van Pancratius vloog. Echter werkte hij de hoekschop alsnog achter zijn eigen doellijn. De 2-2 was terecht, maar beide teams schieten er niets mee op. Door de zege van koploper Kagia is de achterstand van de achtervolgers weer groter geworden. Daarnaast is in de periodestand IJmuiden nu op doelsaldo voorbij Stormvogels.

Gewonnen
Na afloop moest Lettinga even zoeken naar de juiste bewoording. “Het is heel dubbel, maar het is uiteindelijk een gewonnen punt. Als je 0-2 achterstaat na zo’n eerste helft moet je nu blij zijn. De wind heeft heel veel invloed op de wedstrijd gehad. Het is mooi om te zien dat deze veerkracht in de ploeg zit, je vraagt je alleen af waarom het er de eerste helft niet is.”

Alle uitslagen, het programma en de stand van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen