Zondag 2e klasse A

Zure middag voor DIOS en Schoten

De gezichten van Edwin Eefting en Ayhan Gargili spraken boekdelen na de wedstrijd. De blik verraadde dat beide oefenmeesters hadden gerekend op drie punten. De zure middag leverde beide partijen slechts een punt op.

Tegen verhouding in.

Voetballend gezien was de eerste helft voor DIOS. De snelle buitenspelers werden vaak aangespeeld en zorgden vervolgens voor gevaar. Aan de kant van Schoten was er weinig creativiteit te bespeuren. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen halverwege de eerste helft. Een wanhoopsschot van Ozan Kutlu werd nog aangeraakt en belandde zo in het doel. Uitblinker aan de kant van DIOS, Vincent Noordam, schoot zijn ploeg op gelijke hoogte nadat hij Michel van Die in het strafschopgebied uitkapte en Germain Ebbeling kansloos liet.

De ploeg van Gargili bleef de goede weg volgen en kwam zo ook op 2-1. Een corner kon worden ingekopt door Darius Broxterman. Toch werd de rust bereikt met een gelijke stand. Dylan van der Kuyl stond in de weg voor een schot van Kutlu. De grote spits werd op de rug geraakt maar maakte op deze manier wel de 2-2 daar de bal dusdanig van richting werd veranderd dat de doelman kansloos was.

Rode kaart

De thee had Schoten goed gedaan. Na rust kwam de ploeg beter over en beloonde zich ook snel. Dylan van der Kuyl maakte zijn tweede van de wedstrijd. Vanuit een goed genomen corner kon hij binnenkoppen. Lang kon van der Kuyl niet genieten van zijn doelpunt want tien minuten later kon de spits de kleedkamer opzoeken. Volledig onterecht kreeg hij de rode kaart voorgeschoteld van de scheidsrechter. Van der Kuyl zou in een kopduel een elleboog hebben gegeven waar in werkelijkheid de koppen tegen elkaar kwamen in het duel. De spits was met stomheid geslagen en terecht.

Met tien man moest Schoten een 2-3 stand verdedigen. DIOS hielp de tegenstander hier aardig mee op weg door niet meer het spel uit de eerste helft te spelen. Voornamelijk lange ballen werden er nog gespeeld terwijl het juiste aan lengte ontbrak. Desondanks kwam de thuisploeg toch weer op gelijke hoogte. Ralph Noordam ging op avontuur richting Ebbeling met nog een verdediger in de rug. Ebbeling besloot uit te komen waardoor Noordam alleen nog langs de uitkomende doelman hoefde te spelen, 3-3.

In de allerlaatste minuut dacht Schoten nog de punten mee te nemen naar Haarlem. Adil Kaychohi nam de bal met de hand mee waarna Ozan Kutlu kon afwerken. Na een protest van de thuisploeg besloot de arbiter toch het doelpunt af te keuren. De rode kaart en het afkeren van het doelpunt zorgden voornamelijk bij trainer Eefting voor een zure nasmaak. ” Ik zeg het niet graag maar vandaag hebben wij echt dankzij de warrige scheidsrechter verloren” keek een teleurgestelde Edwin Eefting terug op de wedstrijd.

De uitslagen en de stand van de zondag 2e klasse A vind je op onze competitiepagina.