Nacompetitie

Zure druiven voor Stormvogels in Zunderdorp

“Deze druiven zijn zuur,” vond Thomas Scholten. De middenvelder van Stormvogels vatte de verloren wedstrijd bij HBOK kort samen. “We hebben met 2-1 verloren en het seizoen is over.” Zijn elftal begon gespannen aan de wedstrijd en kwam al snel op achterstand. Die werd door Scholten ongedaan gemaakt, maar uiteindelijk ging de wedstrijd toch verloren. Stormvogels is ook volgend seizoen derdeklasser.

In de eerste ronde van de nacompetitie won Stormvogels nog met 3-0 van Sporting Andijk en HBOK met 5-2 van IJmuiden. In Zunderdorp stonden de winnaars tegenover elkaar met als inzet een plek in de finale voor behoud of promotie naar de tweede klasse. Na de aftrap van HBOK was het eerste wapenfeit van Stormvogels. Brian Ezeoke kreeg in het stafschopgebied een duw, maar de scheidsrechter vond het nog te vroeg voor een strafschop. De thuisploeg kwam daarna al snel op voorsprong. Na een fraaie steekbal van Tom de Lange gaf Nial Raben Stormvogels-keeper Germain Ebbeling het nakijken. Een domper voor Stormvogels. Kid Ronday kreeg kort daarna een grote kans op de 2-0.

Na twintig minuten trok Stormvogels de wedstrijd naar zich toe en zette het HBOK onder druk. Op een afstandsschot van Rowan van Eijk en een vrije trap van Danny Blok toonde HBOK-keeper Raymond Dirven zijn klasse. In de laatste tien minuten voor rust waren er voor beide teams wat kansen en dat Stormvogels voor rust niet scoorde moesten zij met name zichzelf verwijten.

Nadat Sjaak Lettinga de rust had gebruikt om alle neuzen weer dezelfde richting op te krijgen, ging zijn ploeg de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Die volgde snel. Na vier minuten scoorde Thomas Scholten de gelijkmaker met een volley net buiten de rechterkant van het strafschopgebied. Vlak daarna kreeg hij de kans op de 1-2, maar Raymond Dirven wilde daaraan niet aan meewerken. HBOK liep daarna achter de feiten aan, echter kwam Stormvogels niet verder dan de rand van het strafschopgebied of vond de doelman op haar pad. Na zeventig minuten hervond HBOK zich en toen de verdediging van Stormvogels even niet bij de les was scoorde Tom de Lange met een fraaie omhaal de 2-1. De bezoekers gooiden daarna alles op de aanval, maar scoren lukte niet meer zodat zij het nieuwe seizoen weer gaan uitkomen in de derde klasse.

De deceptie was groot bij Stormvogels. Van de twintigste tot de zeventigste minuut speelde het beter, had het een veldoverwicht, kregen de nodige kansen, maar HBOK mag keeper Raymond Dirven dankbaar zijn. Hij hield zijn team op de been en zorgde er persoonlijk voor dat zijn team volgende week de finale gaat spelen in Zaandam tegen Hellas Sport dat in Den Helder met 0-1 won van HCSC.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zaterdag vind je hier.