Zondag 4e klasse D

Zondag 4D: Alles blijft zoals het was

In de vierde klasse D is de hiërarchie duidelijk en dat was ook dit weekend weer het geval. De hoogst geklasseerde teams wonnen hun duels, de laagst geklasseerden verloren. Koploper Alliance ’22 won nipt van HBC, terwijl hekkensluiter Vogelenzang voor de zevende keer dit seizoen meer dan vijf treffers om de oren kreeg. We nemen de wedstrijden kort voor je door.

Alliance ’22 – HBC
Op papier was dit geen makkelijk duel voor koploper Alliance ’22. Ondanks dat HBC de laatste weken wisselvallig presteerde, moest de ploeg van Gidon Reinders Folmer vol aan de bak. Al snel in het duel namen de bezoekers uit Heemstede een 0-1 voorsprong door een treffer van Bram Schoof. Alliance ’22 vertoonde niet het beste spel van dit seizoen, maar kwam de tweede helft wel op gelijke hoogte. Topscorer Vernon Weber mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet. Vlak voor tijd was het wederom Weber die met de 2-1 het net liet bollen, waardoor zijn ploeg toch weer drie punten aan het totaal mocht toevoegen.

Spaarnwoude – DSS
Had het te maken met zijn uitverkiezing tot Voetbal in Haarlem All Star? Hoe dan ook was Joey Hoogeboom de gevierde man bij de club in Spaarndam tijdens het duel met middenmoter DSS. Ondanks een moeizaam eerste bedrijf trok de nummer twee van de zondag vierde klasse D aan het langste eind. Voor de rust opende Hoogeboom de score en na de rust vijzelde hij zijn aantal treffers op tot drie. Hij was verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie: 3-0. Spaarnwoude blijft op acht punten staan van koploper Alliance ’22.

Zwanenburg – DSK
Kon ook Zwanenburg enigszins in het spoor blijven de lijstaanvoerder? Dat lukte met een zege op DSK, maar met veel pijn en moeite. Patrick Selvi opende de score voor de ploeg van Mehmet Simsek. Joery Griffioen schoot daarna twee keer raak uit twee vrije trappen en bracht DSK aan een 1-2 leiding. Toen Zwanenburger Davy Buijs ook nog de rode kaart kreeg leek het gedaan, maar door treffers van Patrick Selvi en Tim Hollander trok de thuisploeg toch nog aan het langste eind: 3-2.

RCH - BSM - Voetbal in Haarlem
RCH won met 2-1 van BSM. (Foto: rchvoetbal.nl)

RCH – BSM
RCH had best wat moeite met BSM, al stond de thuisploeg binnen de minuut met 1-0 voor door een treffer van Xander Roosen. BSM kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, maar halverwege de tweede helft scoorde Urwin IJssel de 2-0. Ver in blessuretijd redde Chris van Bakel de Bennerbroeker eer: 2-1.

Onze Gezellen – Vogelenzang
Zware tijden in Vogelenzang. Voor de zevende keer dit seizoen kreeg het elftal van Joop Böckling meer dan 5 treffers om de oren. Dit maal was het Onze Gezellen dat met 7-0 de vloer aanveegde met de hekkensluiter. Koen Toussain was verantwoordelijk voor een hattrick en Max Grootendorst scoorde twee keer. De andere treffers kwamen op naam van Mitchell Geeven en Alex Bojadzic.

NFC – DIO
Het lukt DIO maar niet om afstand te nemen van Vogelenzang. Op bezoek bij NFC in Amstelveen werd er met 2-0 verloren. De ploeg uit Schalkwijk heeft slechts een punt meer dan de hekkensluiter. De twee teams ontmoeten elkaar pas op 7 mei en dat lijkt nu al een finale te worden.

Waterloo – Terrasvogels
Eerder dit seizoen bleek Waterloo een vervelende tegenstander voor de ploeg uit Santpoort-Zuid toen er met 1-3 werd verloren. Daar leek het deze wedstrijd weer op af te stevenen. Tijdens de eerste helft kreeg Waterloo de betere kansen en door een treffer van Ahmed Kurtoglu kwam de thuisploeg op 1-0. Na de rust zette Terrasvogels een tandje bij en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Henk Hageman kreeg de grootste kans, maar mistte de strafschop. Mitchell Smithuis maakte de fout van Hageman goed door vlak voor tijd de 1-1 op het scorebord te zetten.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.