Zondag 3e klasse B

Zondag 3B: Olympia sterk, Bloemendaal heeft smaak te pakken

De vier clubs die wij volgen in de zondag derde klasse B behaalden verschillende resultaten dit weekend. Koploper United/DAVO liet voor de eerste keer dit seizoen alle punten aan de tegenstander. Olympia Haarlem won verdient van SVA uit Assendelft. VVH Velserbroek verloor te gemakkelijk van Wijk aan Zee en Bloemendaal heeft de smaak te pakken.

United/DAVO was als enige ploeg nog ongeslagen in de poule. Na twee eerdere gelijkspellen moest de club van Murat Böke er nu toch aan geloven. KFC uit Koog aan de Zaan scoorde in blessuretijd de winnende treffer: 1-2. Na een mooie aanval nam KFC via Jordi Wigman in de eerste helft de leiding. Daarna moest United/DAVO verder met een man minder omdat Bruce Ket een rode kaart ontving.

In de tweede helft kwam de club uit Schalkwijk, ondanks het ondertal, op gelijke hoogte door een doelpunt van Yeboah Augustine. Vlak na het doelpunt moest United/DAVO verder met nóg een man minder na de tweede gele kaart voor Erhan Kutlu. De club zette alles in het werk om een punt over de streep te trekken, maar het mocht niet baten. Vlak voor het eindsignaal schoot KFC de 1-2 binnen. United/DAVO eindigde de wedstrijd zelfs met acht man na weer een harde overtreding. Een zure nederlaag. Oud-Haarlem-Kennemerland-trainer Carl Ern schuift door de overwinning met zijn KFC op tot slechts een punt van de leider van het klassement, HSV uit Heiloo. United/DAVO staat nog een plek hoger als tweede.

Olympia Haarlem - SVA - Voetbal in Haarlem
Olympia Haarlem en SVA staan klaar om te beginnen. (Foto: twitter SVA)

Olympia Haarlem speelde een thuiswedstrijd tegen SVA uit Assendelft. Olympia had voor aanvang van de wedstrijd slechts één punt meer dan de tegenstander. Trainer Jeroen de Vries kon na afloop tevreden zijn. Zijn ploeg nam een prima 2-0 voorsprong door doelpunten van Arjan Boelens en Frencel Lewis. In blessuretijd kwam SVA pas terug, waardoor de overwinning niet in gevaar kwam. Olympia stijgt door de overwinning naar plek zes.

In Wijk aan Zee mocht VVH Velserbroek gaan proberen de tweede overwinning te behalen. Het mocht niet zo zijn. Met de rust was het duel eigenlijk al beslist. Wijk aan Zee schoot in de eerste helft al drie keer raak. Volgens VVH trainer Correia gaf zijn team de doelpunten te gemakkelijk weg. Raymond Barends en Randy Rietdijk deden in de tweede helft nog wel iets terug, maar het had geen effect op het eindresultaat. VVH keerde met een 3-2 nederlaag terug naar Velserbroek en blijft de laatste op de ranglijst.

Tim Joon en zijn mannen hebben de smaak te pakken. De vorige speelronde werd er gewonnen van Olympia Haarlem en nu was WSV ’30 aan de beurt. Joost van den Boogaard zette de Bloemendalers na een half uur spelen op 1-0. Vlak na rust werd het weer gelijk, maar Bloemendaal antwoordde sterk. Opnieuw Van den Boogaard zorgde voor de nieuwe voorsprong. Om aan alle onzekerheid een einde te maken besloot Jesse van der Meer de 3-1 tegen de touwen te schieten. Bloemendaal heeft weer aansluiting met de middenmoot en staat op de twaalfde plek.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de derde klasse B vind je hier.