Zon 4D: Alliance ’22 breekt alles open, SVIJ pakt eerste punt

HBC was tot deze speelronde onverslaanbaar in de vierde klasse D. Alleen Schoten wist middels een gelijkspel punten af te pakken van de koploper. Zondag ging het voor het eerst echt mis. Alliance ’22 won verdiend en sluit aan bij de top van het klassement. SVIJ pakte het eerste punt door een gelijkspel bij Geel-Wit ’20, ondanks dat de club met een man minder kwam te staan. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:

Alliance ’22 – HBC
Iedereen was het wel eens na de wedstrijd: Alliance ’22 was de terechte winnaar. Sinds topscorer Nolles moeilijker het net weet te vinden, zijn de resultaten bij HBC minder. De laatste twee wedstrijden (tegen Schoten en voor de beker tegen Forza Almere) werden al niet gewonnen en tegen Alliance’22 ging het helemaal mis. De club uit Haarlem kwam op 1-0 door Sjoerd Hochstenbach. De tweede helft maakte Jonno Vrij gelijk, maar Douwe Simon Thomas zorgde dat de punten bij Alliance ’22 bleven. HBC blijft ondanks de eerste nederlaag wel koploper, maar ziet de concurrenten inlopen. Alliance ’22 sluit aan bij de top drie. Op slechts twee punten van HBC staat de ploeg van Reinders Folmer op plek vier.

Velsenoord – DSS
Het eerste doelpuntloze gelijkspel in deze poule vond plaats bij Velsenoord – DSS. Velsenoord liep zich stuk op de gretige ploeg van Paul Bleeker. Extra zuur voor de club uit Velsen-Noord, want door de puntendeling pakt de club niet de koppositie. Velsenoord heeft evenveel punten als HBC, maar een minder doelsaldo. DSS blijft door het gelijkspel op de zesde plaats staan.

Schoten – DIO
Schoten was duidelijk te sterk voor DIO. Randy Wolfsen, Sjoerd Auwerda (2x), Lenneart Stuur (2x) en Aron Apetz schoten raak voor Schoten. Marvin Ketting en Danny de Besten deden dat voor DIO. Schoten loopt drie punten in op HBC en twee op Velsenoord. De ploeg van Jasper Ketting staat derde, maar het verschil met de koplopers is slechts een punt. DIO vinden we nog steeds onderin.

Geel-Wit ’20 – SVIJ
SVIJ heeft het eerste punt van het seizoen te pakken. Geel-Wit kwam ver in de tweede helft na legio kansen op 1-0 door Louis Voorderhaak. Vlak daarna kwam SVIJ met een man minder te staan na de tweede gele kaart voor Ron Gouda. Desondanks was SVIJ de laatste tien minuten gevaarlijker dan Geel-Wit ’20 en kwam een paar minuten voor tijd door Max Letema op 1-1. Geel-Wit trainer De Vos baalde zichtbaar van het gelijke spel. Zijn ploeg staat nu op de elfde positie. SVIJ deelt de laatste plaats nu met DIO.

Geel-Wit - SVIJ - Voetbal in Haarlem
Geel-Wit ’20 en SVIJ vlak voor de wedstrijd.

RCH – Spaarnwoude
Spaarnwoude heeft voor een verrassing gezorgd door RCH in Heemstede met 0-2 te verslaan. Het team van Edwin Eefting doet zichzelf hiermee een groot plezier, want veel concurrenten pakten ook punten. Van der Deijl en een eigen doelpunt van Beekhuizen zorgden voor de eindstand. RCH mist de kans om op twee punten van de koppositie te komen. De club uit Heemstede staat vijfde.

DSK – Onze Gezellen
DSK boekte een belangrijke overwinning op een concurrent. Onze Gezellen werd met 3-1 verslagen. Kevin Collignon, Brian de Jong en Marco van der Aa scoorden voor DSK. Mitchell Geeven was weer trefzeker en redde de eer voor Onze Gezellen. DSK staat nu zevende en Onze Gezellen vinden we terug op plek negen.

BSM – Terrasvogels
In Bennebroek ging de score alle kanten op. Terrasvogels leidde met rust met 0-1 door Kenterop. Na rust zorgde Atziba voor de gelijkmaker, maar Kenterop zette de ploeg van Cees Nuijens weer op voorsprong. Daarna kwam BSM aan de leiding door weer Atziba en Chris van Bakel. Vlak voor tijd zorgde Anwar voor de gelijkmaker. Een terechte puntendeling volgens het vermaakte publiek. Door het gelijkspel verliest Terrasvogels enigszins de aansluiting met de middenmoot. De club uit Santpoort staat nu tiende. BSM vinden we terug op plek twaalf.

Alle uitslagen, de stand en het programma vind je op onze klassepagina.