TransfersZondag 2e klasse BZondag Hoofdklasse A

Zeno van Ooijen maakt overstap van Velsen naar HBC

Voor het komende seizoen heeft HBC zijn selectie versterkt met Zeno van Ooijen. De middenvelder komt over van Velsen.

Van Ooijen (25) is van origine een echte DSS jongen, die daar de gehele jeugd heeft doorlopen en als jong talent debuteerde in het eerste van DSS. Vervolgens vertrok hij naar Lisse, waar hij in een talentenpool terechtkwam. Hij zat dicht tegen het eerste aan, maar besloot toch naar Velsen te vertrekken.

Inmiddels voetbalt hij al vier seizoenen als één van de sterkhouders in de basis van het vlagenschip van Velsen. Met als hoogtepunt afgelopen seizoen het kampioenschap in de eerste klasse.  Van Ooijen heeft sportief een mooie weg bewandeld richting de hoofdklasse. Dit seizoen begon het echter weer te kriebelen en is hij toe aan een nieuw avontuur.

Over aandacht van andere clubs had hij niet te klagen. HBC stond al wel op zijn persoonlijke lijstje van mogelijke clubs. HBC steeg met stip naar één nadat bekend werd dat één van zijn beste vrienden, Arno Dijkstra, komend seizoen de clubkleuren van HBC gaat vertegenwoordigen. Zo is hij in contact gekomen met Jasper Ketting.  “Al snel werd duidelijk dat wij dezelfde passie voor het spelletje deelden en vooral zijn visie en de wijze van trainen en spelen spreken mij zeer aan”, aldus van Ooijen. Na een aantal goede gesprekken heeft Jasper Ketting, Zeno weten te overtuigen van de ambitieuze doelstellingen van HBC.

“Zeno is ondanks zijn pas 25 jaar een ervaren middenvelder, die graag initiatief neemt en van dominant spel houdt. Hij kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten en maakt ook zijn doelpunten. Zijn spel past goed in het plaatje wat ik voor het komende seizoen voor ogen heb. Ik ben daarom erg content dat een speler van zijn kaliber voor HBC kiest”, aldus Ketting.

“Ik heb een weloverwogen beslissing gemaakt en ben er van overtuigd te kunnen bijdragen om HBC richting de eerste klasse te brengen. HBC heeft een kwalitatief brede selectie. Een mix van jonge talentvolle spelers, maar ook zeer ervaren spelers die op een hoog niveau gespeeld hebben. Een positieve speelwijze en vooral een klik met Jasper Ketting hebben mij overtuigd. De professionele technische staf en spelersgroep hebben allemaal een 100% mentaliteit en willen als team er echt voor gaan. Dat voelt erg goed en spreekt mij erg aan”, eindigt van Ooijen.

Met dank aan Piet Soomer