Zaterdag 3e klasse B

Zandvoort ziet machtsgreep mislukken

De coup van Zandvoort in de derde klasse B is mislukt. Om de nieuwe koploper te worden moesten wedstrijden tegen ZSGOWMS en Buitenveldert gewonnen worden. De teller stond maandagmiddag na de tweede wedstrijd op slechts Ă©Ă©n punt. Van koploper Buitenveldert werd met 2-1 verloren, waardoor Zandvoort zich nu lijkt te kunnen gaan richten op de nacompetitie.

Beide tegenstanders werden eerder dit seizoen met de minimale 1-0 verslagen en bleken lastige tegenstanders. Zaterdag trad de ploeg van Laurens ten Heuvel aan tegen ZSGOWMS. Op een zeer slecht veld kwam Zandvoort met 0-1 voor, maar kon de ploeg de voorsprong niet vasthouden. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord. Door het gelijkspel moest er op Tweede Paasdag gewonnen worden van Buitenveldert om de competitie spannend te houden. De koppositie kon echter al niet meer overgenomen worden.

Vlak voor de wedstrijd bij Buitenveldert kreeg Zandvoort een vervelende tik te verduren. Goalgetter Jesse de Haan mocht niet meedoen. Het was de club ontschoten dat zijn spelerspas verlopen was en zodoende was De Haan niet speelgerechtigd. Laurens ten Heuvel moest voorin improviseren, want ook Maurice Moll was afwezig. Moll is geblesseerd aan zijn schouder. De terugkeer van centrale verdediger Milan Berck Beelenkamp was daarentegen een opsteker voor Zandvoort.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet veel. De wedstrijd werd sterk beĂŻnvloed door de harde wind die over het veld stond. Zandvoort speelde de eerste 45 minuten met de wind in de rug, maar kon daar weinig gebruik van maken. Veel corners en voorzetten vlogen direct over de achterlijn. De eerste kans was voor Boy Visser, maar zijn kopbal ging voorlangs. Vlak daarna schoot Buitenveldert-spits De Puysselaar van dichtbij over.

De grootste kans voor rust was voor Zandvoort. Koen Michielsen kwam net een schoenmaat te kort om de voorzet van Patrick van der Oord binnen te glijden. De wedstrijd was in evenwicht en de ruststand van 0-0 was ook niet meer dan logisch. Zandvoort had wel pech met de blessure van Mitchell Braamzeel. Vijf minuten voor rust werd Ten Heuvel al genoodzaakt een wissel toe te passen.

De tweede helft had Buitenveldert de wind in de rug en zij leken daar beter mee om te gaan. Zandvoort beleefde een eerste kwartier waarin veel tegenzat. Nadat Richie Yeboah eerst een kans voorlangs schoot, ontsnapte hij daarna aan de buitenspelval. Beheerst schoot hij de bal voorbij doelman Jorrit Schmidt. Drie minuten later moest de net weer fitte verdedigingsleider Berck Beelenkamp gewisseld worden.

Buitenveldert - Zandvoort - Voetbal in Haarlem
Zandvoort ziet rood voor Boy Visser.

In de zestigste minuut leek het duel beslist. De verder prima acteerde scheidsrechter bestrafte een te late schop van Boy Visser met de rode kaart, waar geel meer op zijn plaats was geweest. Zandvoort werd hierna achteruit gedrukt en kon voorin geen vuist meer maken. Koen Michielsen werkte zich voorin tegen beter weten in een slag in de rondte. Een kwartier voor tijd zette Ebenezer Ntim zijn team op 2-0. Een verwoestende uithaal van 30 meter belandde in de bovenhoek.

Zandvoort leek verslagen, maar leefde in de vijfentachtigste minuut weer op. De ingevallen Mitchell Luiten was het medicijn voor Zandvoort. Luiten schoot Zandvoort op 2-1 door een bal prima in de lange hoek te schieten. De sterke spits leidde tien spannende minuten in met zijn goal. Zandvoort was herboren en zette alles op alles om de gelijkmaker te maken. Een perfecte voorzet van Justin Luiten werd op het laatst door de wind van richting veranderd waardoor Michielsen zijn hoofd niet lekker tegen de bal kon zetten. De grootste en laatste kans was voor invaller Misha Hormeno-Aardewerk. Hij liep alleen op doelman Van der Donk af, maar de doelman wist de bal te keren.

Direct na de kans liet de scheidsrechter het laatste fluitsignaal horen. Zandvoort heeft nu een achterstand van zeven punten op Buitenveldert. Met nog zes resterende wedstrijden lijkt de kampioen bekend. Zandvoort heeft de tweede periode gewonnen, waardoor deelname aan de nacompetitie verzekerd is. De uitslagen, de stand en het resterende programma in de derde klasse B vind je hier.