Zaterdag 3e klasse B

Zandvoort zelfs met tien man te sterk voor IJmuiden

Zandvoort lijkt op tijd wakker te zijn geworden om alsnog een rol van betekenis te gaan spelen in de zaterdag derde klasse B. Afgelopen weekend werd de nederlaag tegen IJmuiden van een paar maanden eerder rechtgezet. De ploeg van Laurens ten Heuvel won met 6-2 en stijgt naar de tweede plek op de ranglijst.

Voor de rust viel er niet veel te genieten voor de toeschouwers die waren afgekomen op het duel tussen de twee subtoppers. Zandvoort was zeker de bovenliggende partij en kreeg ook kansen, maar geweldig was het spel niet. IJmuiden miste vrijwel de gehele as van de gebruikelijke opstelling en had moeite om voorin de bal vast te houden.

Halverwege de eerste helft zorgde een van richting veranderde vrije trap van Nigel Berg voor de openingstreffer. Mitchel Post van IJmuiden raakte de inzet aan, waardoor de bal hoog de lucht in ging. Doelman Tom Hoogendijk leek zich te verstappen, waarna de bal met een stuit in het lege doel verdween. Een verdiende voorsprong voor Zandvoort en tevens de ruststand.

Zandvoort - IJmuiden - Voetbal in Haarlem
Nigel Berg schoot een vrije trap tegen de touwen.

Na de rust leken de bezoekers wat meer van zich af te bijten. Onder de bezielende coaching van trainer Anthony Correia werd er meer naar voren gevoetbald. Na een kleine tien minuten leek IJmuiden meer kansen in de wedstrijd te krijgen, toen Lucas Verstraten de rode kaart voorgeschoteld kreeg. Verstraten kwam onbesuisd invliegen tijdens een kopduel en raakte zijn tegenstander hard, maar een rode kaart was overdreven. Scheidsrechter Nieuwland floot overigens het gehele duel zeer warrig.

Nadat de thuisploeg met een man minder verder moest stroopte het de mouwen meer op. En voor de tweede keer dit seizoen met succes. Koen Michielsen kon een schitterende aanval van dichtbij knap binnenwerken en verdubbelde de voorsprong. IJmuiden zag het met lede ogen aan. De ploeg kon de tanden niet laten zien. En precies op het moment dat er een klein IJmuidens offensief leek te ontstaan gooide Jesse de Haan het duel in het slot: 3-0.

Daarna was het aan beide kanten prijsschieten. Nigel Berg zette de 4-0 op het scorebord, waarna Mitchel Post iets terugdeed voor de bezoekers. Milan van Essen scoorde daarna zelfs de 4-2, maar het toetje was voor Jesse de Haan. De zeer ijverige spits van Zandvoort schoot binnen twee minuten de 5-2 en 6-2 binnen.

“We hebben het goed aangepakt,” zei Zandvoort-verdediger Justin Luiten na afloop. “We hebben eerst IJmuiden een kwartiertje laten uitrazen, maar pakten het daarna goed op. Een zeer terechte overwinning die door de nederlaag van Kagia extra lekker smaakt.” De concurrent verloor, waardoor Zandvoort op doelsaldo een plek stijgt. Laurens ten Heuvel kan met vertrouwen de tweede seizoenshelft tegemoet zien.

Alle uitslagen, de stand en het volledige programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.