MidWest Cup

Zandvoort verslaat HBC in foutenfestival

Zaterdag derdeklasser Zandvoort heeft de kwartfinale van de Haarlems Dagblad Cup bereikt. De Haaien versloegen HBC met 4-3. De treffer van Kas de Vries halverwege de tweede helft bleek beslissend.

Zandvoort werd voorafgaand aan het duel gezien als favoriet, al wonnen de bezoekers van vanavond afgelopen weekend met dubbele cijfers in competitieverband in de zondag vierde klasse. Dat Zandvoort van een ander kaliber is dan DSK werd al snel duidelijk. Ondanks dat de thuisploeg erg onnauwkeurig speelde, kwam het na een klein kwartier op voorsprong. Patrick van der Oord rondde af na een uitstekende actie van Nigel Berg.

HBC was zoekende, maar liet korte tijd later van zich zien. Bram Schoof stond op de juiste plek om de bal binnen te tikken na een prima actie aan de rechterkant. Lang genieten kon de ploeg van Peter van der Waart niet van de gelijkmaker. Bud Water schoot een minuut later namelijk van een meter of 20 de bal hard voorbij HBC-doelman Bram Verhage. Weer twee minuten later scoorde Bram Schoof zijn tweede treffer van de avond. Hij omzeilde de buitenspelval en rondde beheerst af.

De bezoekers eindigden de eerste helft in mineur. Eerst moest Van der Waart twee maal noodgedwongen wisselen en daarna ook nog met een man minder verder. Cas Draaisma kreeg rood na een akkefietje in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door Bud Water genomen, echter dook Bram Verhage de juiste hoek in.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud of de volgende treffer lag in het net. Patrick van der Oord speelde samen met Rayan Lammers de verdediging van de tegenstander zoek en zette op die manier de 3-2 op het scorebord.

Daarna was bij HBC de koek enigszins op, al kwam de ploeg wel voor de derde keer op gelijke hoogte. Een lange bal werd gevangen door Zandvoort-doelman Daan Kerkman, maar daarna verkeek hij zich en gooide hij de bal knullig in zijn eigen doel. Zandvoort moest weer op zoek naar een voorsprong. Via Kas de Vries kwam die er opnieuw, halverwege de tweede helft. De aanvaller van Zandvoort was het eindstation van een prima aanval: 4-3.

In de slotfase was Zandvoort de betere en bleef het jagen op de volgende treffer, maar liet Bram Verhage zien een uitstekende doelman te zijn. Pogingen van invallers Koen Michielsen en Jesse de Haan werden keurig gepakt. HBC probeerde het middels lange ballen, maar de zege van Zandvoort kwam niet meer in gevaar. De ploeg van Ted Saunier zien we terug in de kwartfinale van de Haarlems Dagblad Cup.