Zaterdag 3e klasse B

Zandvoort maakt gehakt van Robinhood

Zandvoort, dat midweeks SV Hoofddorp uit de Haarlems Dagblad Cup knikkerde, was gebrand op een goede herstart van de competitie om die fel begeerde titel binnen te halen. De ploeg van Saunier heeft zich in alle rust kunnen voorbereiden in het mooie Papendal.

Op het complex van Nieuw-West United in Amsterdam speelt Robinhood haar wedstrijden op een achteraf veldje zonder omheining aan weerszijde. Het ademt een sfeer uit dat bij een gemiddelde trainingsavond niet zou misstaan. Dat de Zandvoortse Haaien op bezoek kwamen was bekend, dat veld 2 zelf opgetuigd moest worden was een groter probleem. Nadat er eindelijk een grensrechter en cornervlaggen (zie foto) gevonden waren was het aan arbiter Haringsma om de wedstrijd een half uur later dan gepland te beginnen.

De arbiter deed in het eerste gedeelte van de wedstrijd veelvuldig van zich spreken. Daar waar de assistent-scheidsrechter van de thuis ploeg nog schitterde van afwezigheid, was het Haringsma die in 5 minuten tijd liet doorschemeren te beschikken over adelaarsogen. Hij keurde niet alleen een buitenspelval toe van een ruime afstand, ook ontnam hij Bud Water een zuivere cornerbal door de bal op de 5 meter te leggen voor een doeltrap.

Zandvoort speelde in het eerste half uur met name tegen zichzelf, kansen kwamen maar werden net zo snel weer omzeep geholpen. Het duurde tot de 30e minuut voor de equipe van Saunier om de wedstrijd open te breken.Het was aanvoerder Nigel Berg die met een oogschijnend simpel balletje Bud Water vrij voor de keeper kon zetten. Met een geplaatste bal binnenkant links verdween deze via de paal in de goal voor de 0-1. Daar waar Robinhood nog aan het discussiëren was over de 0-1, was het al 0-2. Jesse de Haan passeerde zijn tegenstander met een actie naar binnen en tekende binnen de minuut voor de verdubbeling van de score. De 0-3 kwam op naam van Nigel Berg. De watervlugge aanvoerder bekroonde een prima eerste helft met de derde van de Haaien en bracht zijn team, met een op het oog simpele voorsprong, aan de thee.

Dat er voor de ploeg van Ted Saunier nog een hoop te verbeteren was bleek meteen na rust. Binnen 5 minuten na rust maakte Koen Michielsen een einde aan alle hoop en plannen van de Amsterdammers. Met een schitterend bekeken schot met zijn linker voet passeerde hij doelman Aalse. Zandvoort leek als herboren en was zichtbaar hongeriger dan de eerste helft. Veelvuldig werden er kansen gecreëerd, al duurde het wel tot het uur voor er een streepje extra kon worden gezet. Het was wederom het goud-haantje Jesse de Haan die met zijn tweede treffer van de middag voor de 0-5 wist te tekenen na een foutje in verdediging van de Amsterdammers. Een minuut later pikte Max Aardewerk op aangeven van De Haan ook zijn doelpunt mee. Zijn intikker verdween in de verre hoek achter de ongelukkige doelman.

Na de 0-6 was het absoluut nog niet gedaan voor de Haaien. Jesse de Haan voelde zich getoucheerd in het strafschopgebied en verkreeg de duidelijke penalty. Vanaf 11 meter mocht de Haan aanleggen voor zijn derde en de zevende voor de kustbewoners. Na de hattrick van de Haan mocht invaller Maurice Moll ook nog zijn doelpunt maken en zodoende werd het 0-8. Het absolute slotakkoord komt op naam van de man in vorm. Kas de Vries, die dinsdag al een groot aandeel had in de overwinning op Hoofddorp, wist zichzelf na een wedstrijd hard werken te belonen met een goal.

Volgende week krijgen de Haaien VSV op bezoek. VSV dat vandaag met 1-0 verloor bij SCW, kan zich opmaken voor een titel kandidaat op ramkoers.
Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.