Zaterdag 3e klasse B

Zandvoort knokt zich naar winst tweede periode

Zandvoort heeft met een zwaarbevochten 2-1 overwinning op JOS Watergraafsmeer beslag gelegd op de tweede periode in de derde klasse B. Na een 0-1 ruststand trokken de ‘Haaien’ de overwinning in de tweede helft naar zich toe. Milan Berck Beelenkamp kroonde zich in blessuretijd tot held in Zandvoort.

Zandvoort - JOS - Voetbal in Haarlem
Zandvoort wint de tweede periode.
SV Zandvoort liet zich vorige week in de laatste minuten punten afpakken, terwijl de club een klasse beter was dan concurrent VVC. Deze week volgde er weer een finale, want er moest gewonnen worden om in het spoor van koploper Buitenveldert te blijven Ă©n om de tweede periode te winnen. Zonder de geschorste Ron Kales en Justin Luiten had Zandvoort het vooral voor rust erg lastig met JOS Watergraafsmeer.

Na vijf minuten keek Zandvoort al tegen een achterstand aan. Een hoekschop werd niet daadkrachtig weggewerkt, waarna spits Henar kon binnenschieten. De thuisploeg moest op jacht naar een doelpunt, maar dat ging vaak te gehaast en te chaotisch. Er was weinig sprake van goed voetbal wat Zandvoort dit jaar wel al vaker op de grasmat heeft kunnen leggen. Vlak voor rust kreeg JOS Watergraafsmeer een grote kans om op 0-2 te komen, maar doelman Schmidt voorkwam dat.

Laurens ten Heuvel sprak in de rust zijn mannen toe en dat zorgde ervoor dat zijn ploeg de tweede helft een ander gezicht liet zien. Er was meer strijd en er zat meer lijn in het spel van Zandvoort. Boy Visser was op aangeven van Maurice Moll als eerste dichtbij de gelijkmaker. Diezelfde Moll was even later betrokken bij de 1-1. De lange spits stond in scoringspositie, maar zag Jesse de Haan er beter voorstaan. Onzelfzuchtig gaf hij af, waarna De Haan de gelijkmaker binnenschoot.

Zandvoort rook bloed en ging op jacht naar een tweede doelpunt. Waar de ploeg vorige week in blessuretijd punten verloor, waren nu de rollen omgedraaid. Een ingedraaide vrije trap van Koen Michielsen kwam op het hoofd terecht van vedette Milan Berck Beelenkamp. De routinier mikte de bal voorbij de doelman van JOS Watergraafsmeer, waardoor Zandvoort in blessuretijd de winst pakte.

De Zandvoorters winnen door deze overwinning de tweede periode en nemen na het seizoen deel aan de nacompetitie. Buitenveldert is met een punt meer koploper in de derde klasse B. De Amsterdammers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

De uitslagen, de stand en het programma in de derde klasse B vind je op onze klassenpagina.

(Foto homepage: Yill Berck Beelenkamp)