Zaterdag 2e klasse A

Zandvoort en EDO maken verwachtingen niet waar

Eindelijk weer een derby! Ted Saunier zei eerder deze week vuurwerk te verwachten, maar hier kwam niets van terecht. De wind had te veel invloed op de wedstrijd en beide teams waren niet scherp genoeg. Zandvoort ging er diep in blessuretijd wél nog met de winst vandoor.

Al tijden werd er uitgekeken naar deze wedstrijd, eindelijk weer een derby in de tweede klasse A. Wanneer men op weg ging naar de Duintjesveldweg in Zandvoort werd al snel duidelijk dat dit niet de middag zou worden waar zo lang naar uitgekeken werd. Een behoorlijke wind vanaf zee ging roet in het eten gooien.

Naast de harde wind waren beide ploegen ook niet scherp. De defensie van EDO was elk duel een stap te laat en de Zandvoortse doelman had de grootste moeite met de wind. De eerste helft was het de thuisploeg die de beste kansen kreeg. Bud Water opende de score nadat hij diep gestuurd werd en doelman Alex Bindenga zich liet uitspelen. Een kleine tien minuten later kregen de bezoekers pas hun tweede kans. De eerste was een schot van Bob Kemper die zijn inzet over het doel zag gaan. Florian Toen schoot EDO wel op gelijke hoogte. De 1-1 belandde zeer strak in de kruising.

In het laatste kwartier hadden de Haaien alle kans om zichzelf lucht te geven, maar kansen van Bud Water en Nigel Berg werden gestopt door de sluitpost van EDO. Bob Kemper kreeg op slag van rust nog een opgelegde kans nadat Joost Kuhlman voorgaf, maar de inzet van Kemper ging langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft was het overwicht wat meer voor de Haarlemmers. Het spel was er alleen niet beter op geworden. Bud Water kreeg in het begin van de tweede helft nog een grote kans maar hij vond de lat in plaats van het net. De rest van de tweede helft bracht verder weinig spektakel. Sterker nog, het spel was gewoon slecht. Passes kwamen niet aan, ballen verdwenen veelal over de achter- of zijlijn.

Trainer Ted Saunier van Zandvoort had om dat moment al vrede met een gelijkspel gaf hij aan na de wedstrijd. Toch zou het dubbeltje nog de kant van Zandvoort op vallen. In blessuretijd werd Nigel Berg nog een keer weggestuurd. Vele supporters en de grensrechter appelleerden voor buitenspel maar de leidsman wilde daar niets van weten. Op de achterlijn kon Berg de bal voorgeven en na draaien en kappen was het Jesse de Haan die de 2-1 binnenschoot.

“Op basis van de tweede helft had ik mezelf al voorgenomen te kunnen leven met een gelijkspel. Maar wat we zelf nu steeds tegen hebben gekregen, hadden we nu een keer mee,” doelde Saunier op de slotfase. “In de eerste helft moeten we twee doelpunten meer maken, maar dat laten we liggen. Wij waren de eerste helft ook wel de betere gezien de kansen. De tweede helft begonnen we goed, maar na de kans direct na rust zakt het in en is het helemaal aan EDO. We hebben nu al een paar keer een laat doelpunt tegen gekregen en nu viel het eindelijk onze kant op.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.