Zandvoort eindigt seizoen zonder Ted Saunier

Zandvoort moet het de laatste wedstrijden van het seizoen doen zonder Ted Saunier. De trainer vertrekt in april voor werk naar het buitenland.

Saunier is vanaf seizoen 2017-2018 hoofdtrainer bij Zandvoort. Hiervoor was hij de assistent van Laurens ten Heuvel. In april 2018 kon het kampioenschap in de zaterdag derde klasse gevierd worden. Dit seizoen draait Zandvoort goed mee in de tweede klasse. Met één punt achterstand op koploper Purmersteijn staat de ploeg van Saunier op de tweede plaats op de ranglijst.

“Ik mis de laatste vier wedstrijden van het seizoen. Eind april vertrek ik voor zes maanden naar Afghanistan”, aldus de trainer. “Op het moment dat duidelijk werd dat ik het seizoen niet af kon maken heb ik dit gelijk bij het bestuur neergelegd. Zij hebben gevraagd of ik mee wil kijken naar wie er volgend seizoen voor de groep staat”.  Abrahim el Bakkali en Raymon Holzken nemen de laatste wedstrijden voor hun rekening. “Aan de ene kant vind ik het klote om het seizoen niet af te maken maar ik heb het volste vertrouwen in die twee”.

Saunier hoopt dat zijn ploeg zonder hem op de platte kar door het dorp kan rijden. “We hebben de eerste seizoenshelft geëvalueerd en vooruitgekeken naar het tweede deel. De groep sprak uit dat ze kampioen willen worden dus daar gaan we voor”.

De thuiswedstrijd tegen Arsenal het laatste duel voor Saunier.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Joop van Nes jr