Zandvoort buigt achterstand om in zege

Zandvoort heeft het tweede duel om de MidWest Cup winnend weten af te sluiten. Op Sportpark Duintjesveld gaf Stormvogels goed partij en kwam het zelfs op voorsprong. Uiteindelijk trokken de Haaien wel aan het langste eind, mede door twee treffers van Bud Water.

De watervlugge vleugelaanvaller zou eigenlijk helemaal niet zolang spelen. Echter viel Rokus Koper na een klein kwartier spelen geblesseerd uit en moest Zandvoort-trainer Ted Saunier noodgedwongen een wisseling toepassen. In plaats van een invalbeurt van zo’n tien minuten kwam Bud Water 75 minuten in actie.

“De eerste helft speelden we waardeloos,” was Saunier duidelijk in zijn oordeel. “In de tweede helft veranderden we het één en ander en ging het beter.” Zijn visie klopte als een bus, want Stormvogels had in de eerste helft wel minder balbezit, maar in grote problemen kwam het ook niet. Alleen toen Nigel Castien met een werkelijk fantastische chip over de IJmuidense verdediging Kas de Vries vrij voor de keeper zette. De inzet werd gepareerd.

Kort daarna kwam Stormvogels aan de leiding. Nigel Castien had een black-out en sloeg de bal in zijn eigen strafschopgebied als een volleerd volleyballer naar de grond. De toegekende strafschop werd door Danny Blok goed binnengeschoten. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Zandvoort gevaarlijker, Water schoot hard naast.

Beide teams begonnen fanatiek aan de tweede helft. Thomas Scholten kreeg het aan de stok met een aantal tegenstander en ook Bud Water maakte geen vrienden. Water was daarna wederom belangrijk voor zijn team door de 1-1 tegen de touwen te werken. Het verzet van Stormvogels hield daarna nog twintig minuten stand. Nigel Berg stond toen op en ramde de bal hard in de verre hoek. Zandvoort nam voor het eerst een voorsprong en bij Stormvogels was het verzet gebroken. Met de 3-1 in de slotminuut van Water was het duel beslist. Hij benutte beheerst een strafschop.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem