Zakaria Eddahchouri via Feyenoord en Eagles naar HFC

HFC heeft de opvolger van Mehmet  Yüksel in huis. Zakaria Eddahchouri werd vastgelegd, speelde vorige week al mee tegen ARC, maar viel toen geblesseerd uit. Zakaria Eddahchouri is een rechtsbenige aanvaller van 1.87 meter die het liefst op ‘10’ speelt.

Duizenden dromen geleden startte de nu 22-jarige met voetbal bij VV Papendrecht. Hij werd gescout door Feyenoord, maar mocht na twee jaar weer vertrekken. Hij koos voor Spartaan ’20 waar hij zich in de kijker speelde van FC Twente en Go Ahead Eagles. De drive om te slagen als prof zat er in, destijds. Hij bleef in Papendrecht wonen en ging als jeugdspeler twee jaar dagelijks met de trein naar Deventer. Het kostte hem drieënhalf uur voor een enkele reis. Nadat hij een contract verdiende ging hij op zichzelf wonen in Deventer.

De spits werd beloond met zijn debuut in het betaalde voetbal, maar mocht na dit seizoen vertrekken

HFC zocht een opvolger voor Mehmet Yüksel. Iemand die ook tussen de linies kan spelen. HFC won zaterdag met 0-2 in Nijkerk. Roy Castien maakte weer speelminuten.

 

Zaterdag treft de ploeg het Spakenburg van ex-HFC’ers Floris van der Linden, Robin Eindhoven en Vincent Volkert.

Interessant om te kijken hoe de Koninklijke het gevaar van Floris van der Linden – lengte, kopkracht- gaat elimineren. Vorig seizoen was dat vaak een taak voor Wessel Boer, die nu voor IJsselmeervogels speelt.

Onder-21 speelde met twee elftallen. Bij Alphense Boys werd gewonnen en kwamen de goals van Jesse Michel twee keer,  Yuya Ishizuka en twee van Mitchell Honcoop.

In Haarlem speelde het andere team met spelers die voor Onder-21 kunnen uitkomen. Zij wonnen in de slotfase met 3-2 van Excelsior Maassluis. Gillermo Kuling en Alie Sheriff startten in de verdediging. De goals kwamen van Giel Braakhuis, Quin van der Mark en Rivaldo Blijd.
Foto’s: Pim Hols