Wout Gerrits weer terug op de velden

Negen maanden nadat hij zijn functie bij THB neerlegde keert Wout Gerrits weer terug op het voetbalveld. Gerrits wordt trainer van het tweede elftal van DIOS.

Destijds was het de gezondheid van Gerrits die roet in het eten strooide. “Ik moest echt even aan mezelf denken. Op advies van de huisarts heb ik toen de keuze gemaakt om te stoppen. Met THB is alles netjes geregeld.” Nu we een aantal maanden verder zijn voelt Gerrits zich weer een stuk beter. “Het voetbalbloed begon toch weer langzaamaan te stromen. En toen kwam DIOS.”

“Het eerste gesprek met het bestuur beviel goed. Kort hierop was er al een tweede gesprek. Daarna was het vrij snel rond.” De mogelijkheden bij DIOS bevallen Gerrits goed. “Er zit toekomst in. Er komen veel jongens uit O-19 door. Dat is altijd leuk om mee te werken. Die jongens zullen nu het fysieke verschil gaan merken met het seniorenvoetbal.”

Gerrits kijkt ook uit naar de samenwerking met de trainer van het eerste elftal, Ayhan Gargili. “Die jongen heeft een goede visie. Hij weet die ook goed over te brengen, ook belangrijk. Ik hoop een belangrijke rol in de doorstroming van talenten naar het eerste team te spelen. Dat is toch het belangrijkste. Handhaving in de tweede klasse moet mogelijk zijn”, sluit de ervaren trainer af.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem