Wout Gerrits last pauze in

In regio Haarlem is er nauwelijks iemand op te noemen die al zoveel clubs heeft getraind als Wout Gerrits. De 63-jarige oefenmeester is inmiddels niet meer weg te denken van de Haarlemse voetbalvelden en staat momenteel aan het roer bij THB. Of althans, stond. Gerrits heeft namelijk aan het bestuur van de Haarlemmers laten weten dat hij per direct zijn taken als trainer naast zich neerlegt. Dit vanwege gezondheidsredenen.

Gerrits moet naar eigen zeggen even aan zichzelf denken. “Ik ben niet de jongste meer en heb het onwijs druk met mijn werk, mijn gezin en het voetbal. Na een bezoek bij de dokter kwam ik erachter dat ik tegen een burn-out aanzit en dus moest ik een keuze maken. Ondanks de goede tijd die ik bij THB heb gehad begon ik te merken dat het mij momenteel ook wat irritatie en stress opleverde. Ik heb een prima band met het team, maar als ik mij volledig inzet en met volle overgave wil trainen verwacht ik een complete groep op de trainingen. Helaas komt het vaak voor dat dit niet het geval is. Dit, samen met het drukke leven dat ik nu heb, heeft mij doen besluiten even een tijdelijke pauze in te lassen.”

De 63 jarige Gerrits staat al meer dan dertig jaar op de velden en merkt dat de jaren gaan tellen. Toch staat hij nog open voor een laatste uitdaging. “ Ik heb een mooie trainerscarrière gehad en daar ben ik tevreden mee. Als het nu klaar is dan is het ook mooi. Maar mocht er echt nog een uitdaging langskomen dan zal ik dit wederom overwegen. Een ploeg op niveau of compleet wat anders zal altijd aantrekkelijk blijven, daarvoor houd ik teveel van het spelletje.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd

Foto: Voetbal in Haarlem