Witte rook bij Stormvogels, trainer Patrick Krop blijft nog een seizoen

Patrick Krop staat – ijs, weder, en corona dienende, ook komend seizoen voor de groep bij Stormvogels.

Voorzitter Nico Stoker geeft aan dat Stormvogels uitermate tevreden is over de eerste periode met Patrick Krop. ,,Hij maakt de verwachtingen meer dan waar.’’ En die verwachtingen zijn hoog want de Vogels beschikken met Melle Springer, Niels Stoker, Joshua Jansen, Stijn van der Voort en Thomas Scholten over een ploeg die bij de Top-3 kan eindigen.

Oude tijden moeten weer herleven in IJmuiden. Met weemoed denkt men terug aan de periode waarin het eerste zondag elftal eerste klasse speelde en een vriendenploeg met IJmuidense jongens als Aleid Schenk, Ron Baan en keeper Piet Korbee op zaterdag naar de eerste klasse promoveerde.

 

 

Nico Stoker heeft in de loop der jaren talloze trainers de revue zien passeren, maar wist bij de aanstelling van de ex-spits al dat hij goed zat.  ,,De ambitie van Patrick, zijn visie, kennis, persoonlijke vaardigheden in combinatie met zijn voetbalachtergrond en zijn docentschap lichamelijke opvoeding maken hem tot een uitermate geschikte kandidaat.’’

De Santpoorter bouwde zijn actieve voetballoopbaan af op Sportpark Zeewijk. „Mijn oude trainer Simon Kistemaker heeft mij altijd aangeraden om zo lang mogelijk door te gaan. ’Want zélf voetballen is het mooiste dat er is’. Hij heeft gelijk. Een jaar geleden was het wel de tijd om als trainer aan de slag te gaan.’’

CV

De nieuwe oefenmeester heeft een schat aan ervaring als speler. Hij kwam uit in de top van de amateurs voor Alphense Boys, Hollandia, VVSB, AFC en ADO’20. En debuteerde in 2006 voor de profs van HFC Haarlem.

Tekst: Peter Brink 

Foto: Stormvogels