Wisselspeler Telstar geselecteerd voor Suriname, Roscello Vlijter stapt weer op het vliegtuig

Telstar-verdediger Roscello Vlijter is opgenomen in de selectie van Suriname. Het land speelt twee WK-kwalificatieduels.

Vlijter komt bij Telstar zelden in actie, maar bondscoach Dean Gorré heeft hem weer geselecteerd. Ook Ramon Leeuwin (AZ), Shaquille Pinas (ADO Den Haag) en Damil Dankerlui (FC Groningen) zitten ook in de selectie. Uit de Keuken Kampioen Divisie zijn geselecteerd: Ishan Kort en Ryan Koolwijk (beiden Almere City) en Dion Malone (NAC Breda).

Vlijter is binnen de cultclub Telstar wel uitgegroeid tot one of the legends. John Weijers werd in 1985 ontslagen omdat hij – in het shirt van Telstar-sponsor Seleco- de Elfstedentocht reed.

Roscello Vlijter, in 2019 weliswaar op amateurbasis actief in Velsen-Zuid, bleef in het koude Nederlandse najaar van 2019 maar liefst vijf weken in het zonnige Suriname na een tripje met het Surinaamse elftal.

Zijn paspoort was gestolen en ook zijn verblijfsvergunning was-ie kwijt, daarna had hij geen geld voor een vliegticket. Na vijf weken afwezigheid volgde geen exit van Sportpak Schoonenberg, maar kon Vlijter gewoon weer aanschuiven bij de selectie.

Suriname speelt op 24 maart tegen de Kaaiman Eilanden. Vier dagen later speelt Suriname tegen Aruba, waar Stanley Menzo interim-bondscoach is.

Foto: 1963-pictures.nl