Wereldgoal bij Stormvogels tegen VVC

Stormvogels won gisteren met 5-3 van VVC en blijft in de derde klasse B in het spoor van koploper Zandvoort. Belangrijk: op sportpark Zeewijk viel het mooiste doelpunt van dit seizoen in het amateurvoetbal.

Een krasse uitspraak, wellicht iets te euforisch. Maar de treffer van Thomas Scholten, na een oogstrelende voorbereiding, was dan ook van ongekende schoonheid. Zo mooi zelfs, dat een uitgebreide beschrijving volstrekt legitiem is.

Solide trap
We schrijven de 58e minuut. Stormvogels leidt in het even matige als vermakelijke duel met 3-2 (Bruinsma, Scholten, Van Mierlo voor Stormvogels, Van Vilsteren 2x voor VVC) en de bezoekers zijn met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. De zoveelste Vennepse aanval wordt afgeslagen en de bal belandt bij Brian Ezeoke. De tot dat moment onzichtbare rechterspits van de Vogels speelt de bal met een prachtige voetbeweging naar de op rechts uitgeweken Joshua Jansen. De centrale verdediger kijkt met de bal aan de voet even goed rond en bespeurt plots de vrijlopende Thomas Scholten op links. De solide trap over vijfendertig, veertig meter richting VVC-strafschopgebied is fraai, geweldig, grandioos.

Honderd karaats treffer
Scholten ziet de neerdwarrelende bal zijn richting uit komen en in een split-second beslist hij wat te doen. “Ik neem hem in één keer op de slof”, herinnerde de ranke middenvelder zich na afloop. “Gaat-ie hoog de bomen in, wat meestal gebeurt, jammer dan. Maar anders…”. Zo gezegd, zo gedaan. Als een granaat slaat de bal tegen het Vennepse net. Een wereldgoal, een mirakel, een beauty in de overtreffende trap. Stormvogels wint tenslotte met 5-3 (Scholten’s derde en Donny van Zandwijk voor VVC) en iedereen praat na afloop over dat ‘belachelijke, idiote en geweldige’ doelpunt: een honderd karaats treffer zoals je ze maar zelden ziet op de Nederlandse velden.

Complimenten
“Nou ja, dergelijke acties gaan vaker mis dan goed”, bleef Scholten bescheiden na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Koet. “Maar inderdaad, hij zat er best wel lekker in.” Door zijn treffer vergat iedereen dat de confrontatie tussen Stormvogels en VVC niet al te best was geweest, dat het af en toe verschrikkelijk hard had geregend, dat het behoorlijk koud was en dat het al bijna donker was toen de wedstrijd werd beëindigd. “Ik begrijp het wel als mensen het niveau matig vonden”, wist Thomas Scholten na negentig minuten, terwijl hij de van alle kanten aangedragen complimenten voor zijn wereldgoal in ontvangst nam. “Maar ja, we pakken toch weer drie punten en dat is lekker”.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.